A încercat să-și ia zilele cu semințe de ricin după ce s-a certat cu soțul

O tânără în vârstă de 27 de ani, din Iaşi, a vrut să îşi pună capăt zilelor după o altercaţie cu soţul ei. Aceasta a mâncat ricin, o plantă cunoscută pentru toxicitatea ei care poate fi letală dacă sunt consumate mai mult de patru seminţe.

 

Rudele victimei au fost cele care au apelat la numărul de urgenţă 112, după ce au observat că femeia se simţea din ce în ce mai rău. Ea a fost preluată de o ambulanţă şi transportată în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“.

 

„Pacienta prezenta o intoxicaţie voluntară cu ricin. Medicii de gardă i-au acordat în cel mai scurt timp îngrijirile medicale necesare, iar acum se află în afara oricărui pericol. În momentul de faţă este internată la Secţia de Toxicologie a unităţii medicale“, a precizat pentru Ziarul de Iași dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU. Tânăra va mai rămâne sub supravegherea medicilor, pentru tratament, în zilele care urmează.

 

Ricina este de două ori mai toxică decât veninul de cobră, rezistenţa la toxic fiind diferită însă de la individ la individ.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here