A avut sau nu discernământ? Astăzi, SE DECIDE dacă VA FI ARESTAT TERORSITUL de la Universitate

Teroristul de la Iaşi va fi supus astăzi unei expertize psihiatrice. Oamenii legii vor să afle dacă acesta a avut discernământ în momentul în care a încercat să detoneze o bombă la Facultatea de Electronică. În funcţie de decizia medicilor, va fi arestat pentru terorism.Între timp, atentatorul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola, acolo unde, de altfel, a mai fost tratat şi în trecut, pentru schizofrenie.

 

În prima noapte petrecută la Spitalul de Psihiatrie Socola, atacatorul le-a spus medicilor că nu a mai dormit de o săptămână şi le-a cerut un somnifer.

 

Oliver Stan le-a dezvăluit doctorilor că a vrut doar să le atragă atenţia profesorilor care nu l-au primit la doctorat în 2001, fapt confirmat şi de cadrele didactice de la Facultatea de Electronică din Iaşi. Profesorii spun că atentatorul era un masterand de nota 10, dar lucrarea lui pentru admiterea la doctorat nu s-a încadrat în cerinţele instituţiei. Între timp, procurorii au făcut rost de imaginile înregistrate de camerele supraveghere din internet-café-ul, în care îşi făcea veacul atentatorul.

 

Cu patru zile înaintea atacului, bărbatul a stat mai bine de 12 ore la un calculator, ca să caute informaţii despre cum să-şi asambleze bomba. Bărbatul va fi supus joi unei expertize psihiatrice. În funcţie de rezultate, procurorii vor decide dacă vor cere mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile sau îl vor lăsa la Spitalul de Psihiatrie Socola.

 

(Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here