Zamfirescu, noul șef al popîndăilor locali

 

Fostul ,, sergent de stradă ,, Liviu Zamfirescu, ex-șef al poliției județene, a ajuns în sfîrșit, după pensionarea la o vîrstă fragedă, acolo unde îi era locul dintotdeauna : la șefia așa-zisei Poliții Locale.Adică acea turmă de popăndăi grași în uniformă, care se plimbă de ici colo cu un aer încruntat și cu gușa încordată, mai ceva ca vărul din Țibănești al lui James Blond.

Pensia domnului comisar e babană spre nesimțită, dacă ne gîndim la marile chestii făcute de el pentru combaterea infractorilor, după rețeta tăticului său polițienesc, combinagiul de Miroslovești Plai – ,, ai, n-ai, dai ,, , vorba lui Constantin Tănase și a generalului SRI Tiberiu Simion, consăteanul plăieșesc . Dai informații pentru combaterea infractorilor, nu vă gîndiți la prostii, vă rog frumos …

Ei, da’ nu completarea veniturilor l-a împins pe ex-tablagiul Zamfirescu spre șefia poterei locale, ci grija pentru siguranța cetățenilor, desigur. Păi, ce credeați … ? Doar n-ăți fi bănuind că un jmecher cu vechime printre țaigheri se sufocă doar cu banii lunari, fără un adaos consistent și neimpozabil . Cum vă puteți gîndi la așa ceva … ?

Sau poate credeți că un combinagiu cu stagiu nu poate suporta liniștea pensiei ori a unui mic biznis privat, fără să aibă acces la niște pîrghii din alea zdravene, moca, de la stat ? Vaiii, cum puteți crede că un intelectual ca dl doctor în filozofie Zamfirescu ( sau în ce-o mai fi teza aia … ) se poate coborî la un nivel așa de meschin …

Da, or fi șpăgi grase la serviciul din Poliția Locală care se ocupă cu verificarea noilor construcții. Dar numai niște oameni răi și invidioși pot crede că dl dr. Zamfirescu ar putea fi interesat de acele șpăgi. E clar, pentru orice om de bună credință, că dl dr. Zamfirescu se pregătește, prin șefia Poliției Locale, pentru intrarea în Academia Romînă.

Da, ce vă mirați așa … ? E doctor în științe din 2012, deci a cam venit vremea de Academie. Mai ales că, dacă te gîndești oleacă, nu-i mare deosebire între Poliția Locală și Academia națională, Mai mult îs asemănări : bani frumoși, muncă puțină, bașca uniforme pe banii statului.

Mult success, dom’ Zamfirescu ! Și nu vă luați după lumea ră’ : aveți o teză de doctorat de mai mare dragul, cinste cui a scris-o !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here