Arhitect-șef cu pedale, / Cît e stagiul lu’ matale ?

 

Da, e clar că unii se așteptau ca în titlu să fie ,, șpagă ,, în loc de ,, stagiu ,, . Da’ fazele astea cu ,, șpagă ,, îs doar nijte răutăcisme de sărăntoci care așteaptă ziua de leafă și se uită chiorîș la bă’eții diștepț’, care știe să se miște aerodinamic, daa … ?

Deci accentul e pe ,, stagiu ,, . Adică, în traducere, iar s-a schimbat arhitectul-șef al orașului. A cîta oară în epoca Chirica, naiba mai știe, că e ca la FCSB / Steaua, cînd îl apucă pe Jiji Becali pandaliile de patron-manager-antrenor și masor. Acum e la rînd o femeie, da’ nici nu mai contează cum o cheamă, că nu se știe dacă o apucă vinul tulburel.

Cam tulbure e și situația din dosarele primăriei legate de construcții noi, aprobări etc. Tulbure tare e și situația din oraș, care a ajuns un soi de maidan ca-n Estul Sălbatic, sufocat de blocuri noi și mari, aruncate peste tot.

Primarul Chirica o fi crezînd că, tot bulversînd căldarea cu arhitecți-șefi, dispar și urmele golăniilor cît casa din primărie. ,, Canci !,, vorba lui Octavian Cotescu din ,, Operațiunea Monstrul ,, ( sau din ,, Nunta lui Frigaro,, , ca să aibă și primarul ceva cu grătar și șpriț, după gustul lui ).

Chiricule, tăticule, arhitecții se schimbă, blocurile și golăniile rămîn. Iar infracțiunile se prescriu oleacă mai tîrzior, cică. Așa că degeaba faci ca rabinul din banc : îl înșela nevasta, da’ el a vîndut canapeaua. Shalom, deci, și tradiționalul ,, Hai, liberare ! ,, .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here