VIP ieșean, infectat cu coronavirus: Ministerul Săntății, blocat din cauza testelor făcute pentru pile.

Directorul Departamentului pentru implementare și monitorizare spitale regionale revenise dintr-o călătorie din Dubai pe data de 8 martie, iar pe 9 martie a fost la serviciu, nesocotind regula autoizolării pentru 14 zile la întoarcerea în țară @ Diagnosticarea acesteia cu noul Covid 19 a stârnit un scandal imens printre angajații Ministerului Sănătății @ Aceștia au acuzat că testele s-au făcut pe pile și pentru favoriți după ancheta epidemiologică @ Potrivit cotidianului Libertatea, mai mulți angajați din Ministerul Sănătății au declarat că  unele angajate din Ministerul Sănătății au fost testate preferențial @ Ieșeanca C.L.G. este omul din spatele celor mai scandaloase concursuri organizate de Ministerul Sănătății @ Politrucii Bogdan Abălași și Cristina Dobre au fost numiți coordonatori ai Spitalului Regional Iași, după un concurs – mascaradă @ Spitalul nu există, dar aceștia încasează salariu de luni de zile

7IAȘI a aflat cine este ieșeanca infectată cu virusul COVID 19, care a pus pe jar Ministerul Sănătății. În urmă cu o săptămână, o știre bombă dădea frisoane întreg personalului din cadrul Ministerului Sănătății. O femeie de 41 de ani, din Iași, angajată a Ministerului, a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Persoana în cauză este C.L.G. și este directorul Departamentului pentru implementare și monitorizare spitale regionale. C.L.G. revenise dintr-o călătorie din Dubai pe data de 8 martie, iar pe 9 martie a fost la serviciu nesocotind regula autoizolării pentru 14 zile la întoarcerea în țară.

C.L.G a participat la mai multe întâlniri de lucru și ședinte, intrând în contact direct cu mai multe persoane din cadrul ministerului. În seara zilei de 9 martie, C.L.G. a călătorit cu trenul pe ruta București – Iași, deși inițial își rezervase bilet de avion la una din cursele operate de Tarom. Câteva zile mai târziu, C.L.G. a fost depistată pozitiv cu coronavirus și a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, însă până în acel moment intrase deja în contact cu mai multe persoane, atât la Iași cât și la București. O parte din personalul Ministerului Sănătății a fost testat pentru depistarea virusului și din fericire nicio persoană nu a fost depistată pozitiv. Nu se știe încă dacă există persoane care au fost infectate de către C.L.G. întrucât nu s-au scurs cele 14 zile în care virusul își poate manifesta prezența.

Scandal monstru la Ministerul Săntătății: teste doar pentru pile

În urmă cu câteva zile, cotidianul Liberatatea, dezvăluia faptul că vestea diagnosticării C.L.G. cu coronavirus a stârnit un scandal de proporții printre funcționarii Ministerului Sănătății. Astfel, potrivit publicației centrale, angajați ai ministerului au reclamat că testările pentru coronavirus s-au găcut doar pentru „pile și favorite”.

Trântori de lux angajați la Spitalul Regional care nu există

C.L.G.  a fost șefa comisiei de examinare la concursul prin care fostul subprefect Bogdan Abălași și fostul deputat Cristina Dobre au obținut două posturi călduțe în cadrul Ministerului Sănătății.

7IAȘI a publicat în 2018-2019 mai multe materiale în care a dezvăluit modul fraudulos în care Bogdan Abălași a devenit manager de proiect privind implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgență Iași.

C.L.G. este persoana bănuită că a facilitat câștigarea concursului de către fostul subprefect, deși acesta nu îndeplinea condițiile legale de participare. Un raport intern al MS a confirmat informațiile publicate de 7IAȘI, însă faptele penale au fost ascunse sub preș de către fostul ministru Sorina Pântea și de secretarul de stat care a coordonat întreg concursul, Cristian Grasu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here