Un doctor ieșean a scăpat de pușcărie după ce a condus beat și a omorât un om!

Un doctor ieşean a scăpat de puşcărie, chiar dacă a fost acuzat că a condus sub influența băuturilor alcoolice şi a comis un accident rutier mortal. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Dragoş Octavian David la pedeapsa rezultantă de doi ani şi două luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. Judecătorii au stabilit culpa medicului veterinar ieşean în proporţie de 60%.

Instanţa stabileşte că inculpatul va presta timp de 60 de zile lucrătoare muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Dolheşti sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară – Căminul de bătrâni Sf. Împăraţi Constantin şi Elena sau SC Servicii Publice SA Iaşi – PepinieraTudor Neculai”, au menţionat magistraţii.

Judecătorii au mai obligat asiguratorul maşinii, SC Asigurare – Reasigurare Astra SA la plata unor daune în valoare totală de 405.000 de lei şi 220 de lire sterline, către rudele victimei. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanţa superioară.

Reamintim faptul că accidentul s-a produs pe 11 decembrie 2015, atunci când mașina condusă de doctorul veterinar în vârstă de 31 de ani, circulând dinspre Iaşi către Bucium, a lovit o pensionară în vârstă de 70 de ani, care traversa neregulamentar strada. Un echipaj SMURD a sosit de urgenţă la faţa locului şi a încercat să o readucă la viaţă pe femeie, însă pensionara a murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here