Criză mare de IT-iști! Cine aduce în firmă un nou angajat de valoare ia un bonus 3.000 de euro

Deficitul mare de personal de pe piaţa muncii şi nevoia companiilor de noi angajaţi au impulsionat angajatorii şi din alte domenii să transforme propriii angajaţi într-un fel de headhunteri care „vânează” candidaţi care să le devină colegi.
Competiţia dură pe resurse din industria locală de IT a adus companiile în postura de a le oferi angajaţilor care re­co­mandă departamentului de resurse umane candidaţi care sunt ulterior recrutaţi bonsuri consistente, de 600 până la 3.000 de euro, arată rezultatele unei cercetări de piaţă realizate de furnizorul de servicii de consultanţă în resurse umane AIMS International România.

„Pentru a primi această bonificaţie, candidaţii recomandaţi trebuie să treacă procesul de selecţie, unde nu li se face nicio favoare şi în multe cazuri trebuie să rămână în compania angajatoare o anumită perioadă de timp. Valoarea primei de recomandare nu este deloc neglijabilă”, a spus Şeban Mrejeriu, consultant în cadrul AIMS International România, despre studiul AIMS Salary Map IT 2016.

Cercetarea realizată de compania AIMS a analizat piaţa salariilor şi beneficiilor pentru industria de IT din Timişoara, Cluj, Iaşi, Sibiu, Braşov sau Craiova, pe un eşantion total de 9.400 de angajaţi din 58 de companii din mediul software.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here