„Patriotfest“, un concurs de mare interes la „Cuza“

Universitatea „Alexandru Ioan Cu­za“ din Iaşi va fi marți, 23 mai, gazda unui eveniment inedit de promovare a pri­mu­lui concurs naţional de inovare în domeniul securităţii naţionale – „Pa­triotFest“. Acesta este organizat de Mi­nisterul Apărării Naţionale, de Minis­terul Afacerilor Internet, de Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază în parteneriat cu New Strategy Center.

„Prin intermediul aces­tui eveniment se lansează invita­ţia prezentării produselor şi serviciilor cu potenţial de utilizare în ac­tivităţile specifice do­meniului securităţii naţionale: securitatea informaţiei, inteligenţa artificală şi interfaţa om – maşină“, au precizat repre­zentanţii universităţii. Eve­nimen­tul se va desfăşura în Aula Magna „Mihai Eminescu“ şi va începe de la ora 12.

„Cea ma importantă resursă a unei ţări este resursa umană. Iar resursa uamnă necesită securitate. Totodată, competitivitatea securităţii naţionale este direct proporţională cu capacitatea de invocare a resursei umane. Pentru prima dată în Ro­mânia instituţiile din domeniul securităţii naţionale lansează un concurs naţional de inovcare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securităţii naţionale“, au transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here