Tudorel Toader și-a tras Mercedes. Proprietarul mașinii, angajat cu scandal în timpul guvernării Dăncilă

Tudorel Toader și-a schimbat mașina: se plimbă cu un Mercedes ML 350 înmatriculat în Vrancea, județul natal al acestuia @ Mașina condusă de Tudorel Toader are numărul de înmatriculare personalizat cu inițialele prenumelor membrilor familiei, dar este înregistrată pe o firmă @ În acte, autoturismul aparține unei societăți comerciale deținută de familia Surăianu din Focșani @ Nelu Năstase Surăianu este nepotul lui Toader și a fost angajat la Curtea de Conturi în urma unui concurs scandalos organizat în timpul guvernării Dăncilă @ Printre câștigători acelui concurs s-au mai numărat nevasta fostului ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, dar și alți șefi ai PSD ori rude ale acestora

Rectorul Universității Al.I. Cuza a descoperit confortul oferit de un Mercedes ML 350 cu care se prezintă la birou îndeosebi în zilele de week-end, când ceilalți angajați ai instituției sunt liberi.

În acte, mașina nu are nicio legătură cu Tudorel Toader ori cu vreun memru al familiei, fiind înregistrată pe o societate din Vrancea, județul de baștină al fostului ministru al Justiției. Coincidența ar fi prea mare ca firma Pro Vita SRL din Focșani să fi obținut aleatoriu numere de înmatriculare cu inițialele membrilor familiei Toader.  Mercedesul are plăcuțe cu VN XX TEA (Tudorel, Elena. Alexandru/Andrei).

Pro Vita SRL, firma care deține în acte autoturismul condus de Tudorel Toader, deține mai multe farmacii și este deținută de Oana Surăianu, soția lui Nelu Năstase Surăianu, la rândul său nepot al lui Tudorel Toader.

Mașina a fost produsă în 2014 și, în funcție de opțiuni și dotări, prețul acesteia variază între 25.000 de euro și 32.000 de euro, pe piața de autoturisme second hand.

Concurs scandalos: Surăianu, angajat la Curtea de Conturi, alături de neamurile șefilor PSD

Nelu Năstase Surăianu este persoană cunoscută în municipiul Focșani, acesta lucrând de-a lungul timpului la structuri ale ANAF, precum  Garda Financiară sau Antifraudă.

Odată cu instalarea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției, cariera lui Surăianu intră pe o traiectorie ascendentă: expert DIICOT și membru al Corpului de Control al premierului de la acea vreme, Viorica Dăncilă.

La sfârșitul lui 2018, numele nepotului lui Tudorel Toader apare pe lista „pilelor și neamurilor” șefilor PSD care obțin posturi în cadrul Curții de Conturi a României în urma unor cocursuri cu cântec. Cele 150 de posturi de auditori scoase la concurs în toată țara de Curtea de Conturi au fost câștigate îndeosebi de rude ale capilor PSD de la acea vreme. Mai mult, tot atunci, presa locală și centrală a scris că numele câștigătorilor era cunoscut înainte de organizarea concursului chiar și de către contracandidați.

Nelu Năstase Surăianu a câștigat concursul, obținând 9,60 la proba scrisă și 7.00 la interviu, adică media 8.30.

În județul Dâmbovița a obținut un post Carmen Elena Țuțuianu, soția fostului ministru al apărării Adrian Țuțuianu, recent exclus din PSD.

O astfel de situație a existat și la Cluj, acolo unde, un post a fost ocupat de Andreea Maria Berințan, consilieră în aparatul de lucru al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, condus de social-democratul Radu Moldovan, și căsătorită cu consilierul personal al europarlamentarului PSD Ioan Mircea Pașcu.

Un post i-a revenit și Mariei Crișan, fost prim-vicepreședinte al Organizației de Femei PSD Cluj.

În Caraș-Severin, a obținut un post de auditor Gina Pavel, fostă șefă a Finanțelor din cadrul Consiliului Județean, declarată incompatibilă în aprilie 2018, de ANI.

În același județ a obținut un post și Constantin Osiac, fost șef al Serviciului control din cadrul ANAF Dolj și un fost partener de afaceri al interlopului Genică Boerică, condamnat de mai multe ori la închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here