Anunț sumbru al OMS despre Europa: „Va fi mai rău. În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți”

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat luni că Europa va înregistra tot mai multe decese cauzate de coronavirus în lunile octombrie și noiembrie.

Numărul deceselor a rămas relativ stabil, chiar dacă cel al infectărilor crește de pe o zi pe alta în tot mai multe țări europene, însă OMS a afirmat că se așteaptă la o creștere a numărului de decese înregistrate zilnic în lunile octombrie și noiembrie, transmite Daily Mail.

„Va fi mai rău. În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți”, a transmis Hans Kluge, director regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa.

Kluge a avertizat, de asemenea, că descoperirea unui vaccin nu ar însemna neapărat sfârșitul pandemiei, prezicând un „coșmar logistic” dacă sunt necesare vaccinuri diferite pentru diverse grupuri de oameni.

„Am auzit tot timpul că vaccinul va fi sfârșitul pandemiei. Desigur că nu! Nu știm nici măcar dacă vaccinul va ajuta toate grupurile de populație. Observăm că pentru unele persoane funcționează, însă pentru altele nu. Și în acest caz, dacă trebuie să avem mai multe vaccinuri, va fi un coșmar logistic. Adevăratul sfârșit al virusului va fi când vom învăța cum să trăim cu el”, a mai adăugat Kluge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here