Topul celor mai bogaţi oameni din lume la finalul lui 2023

Warren Buffett, legendarul investitor și conducător al Berkshire Hathaway, a coborât de pe locul cinci pe locul zece în topul celor mai bogați oameni din lume, conform indicelui Bloomberg Billionaires Index. Schimbarea în poziționare se datorează creșterii spectaculoase a acțiunilor din domeniul tehnologiei și inteligenței artificiale, care au impulsionat averile altor miliardari precum Jeff Bezos, Mark Zuckerberg și co-fondatorii Alphabet.

La începutul anului, Warren Buffett îl depășea pe Jeff Bezos și amenința să-l surclaseze pe Bill Gates în ceea ce privește averea. Cu toate acestea, creșterea excepțională a acțiunilor din sectorul tehnologic l-a determinat să coboare pe locul zece în topul miliardarilor. Buffett și-a mărit averea cu peste 10 miliarde de dolari în acest an, ajungând la 120 de miliarde de dolari, datorită menținerii a aproximativ 99% din avere în acțiunile Berkshire Hathaway, care au crescut cu 16%.

În schimb, acțiunile din domeniul tehnologiei au înregistrat performanțe excepționale. Elon Musk, CEO-ul Tesla, a avut o creștere a averii de 98 de miliarde de dolari, atingând 235 de miliarde de dolari. Jeff Bezos și Mark Zuckerberg au înregistrat, de asemenea, creșteri semnificative ale averilor lor, depășindu-l astfel pe Warren Buffett în clasamentul miliardarilor.

Warren Buffett a donat, de asemenea, aproximativ 5,5 miliarde de dolari fundațiilor caritabile, inclusiv Fundația Bill & Melinda Gates, în acest an. Cu toate că a donat o parte semnificativă a averii sale pentru cauze nobile, el rămâne unul dintre cei mai influenți și respectați investitori din lume.

Clasamentul celor mai bogați oameni din lume la finalul anului 2023:

  1. Elon Musk – 235 miliarde de dolari
  2. Bernard Arnault – 179 miliarde de dolari
  3. Jeff Bezos – 178 miliarde de dolari
  4. Bill Gates – 140 miliarde de dolari
  5. Steve Ballmer – 130 miliarde de dolari
  6. Mark Zuckerberg – 128 miliarde de dolari
  7. Larry Page – 128 miliarde de dolari
  8. Larry Ellison – 124 miliarde de dolari
  9. Sergey Brin – 121 miliarde de dolari
  10. Warren Buffett – 120 miliarde de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here