Spionaj în Elveția: Chinezii au cumpărat un hotel în Elveția pentru a supraveghea aeroportul militar cu avioane F35

Elveția a fost recent scena unui presupus act de spionaj, în care un cuplu și fiul lor, aparent o familie de hotelieri, au achiziționat un hotel în apropierea bazei militare Meringen, sub pretextul de a desfășura activități în industria ospitalității. Cu toate acestea, conform informațiilor furnizate de ziarul elvețian Tages-Anzeiger, aceștia ar fi, de fapt, spioni chinezi interesați de activitățile desfășurate pe pista de aterizare militară Meringen, folosită ca bază operațională pentru aeronavele F-35 ale forțelor aeriene elvețiene.

Cuplul, compus din cei doi soți cu numele Wang și fiul lor, au cumpărat hotelul-han Rössli în 2018, iar autoritățile au emis ipoteza că scopul real al achiziției a fost acela de a efectua activități de spionaj în zona respectivă. Cei trei au fost reținuți în vara acestui an, dar presupusa familie a părăsit ulterior țara. Hotelul-han Rössli se află acum din nou la vânzare.

Într-o convorbire telefonică cu un jurnalist de la Tages-Anzeiger, fiul a negat vehement acuzațiile, catalogându-le drept „știri false” și subliniind intenția familiei de a se întoarce în Elveția și chiar la Rössli.

Comentând pe marginea știrii, expertul în geopolitică Ralph Weber a afirmat că nu ar fi surprinzător dacă acest caz s-ar dovedi a fi unul de spionaj. „Republica Populară Chineză gestionează mai multe servicii de informații civile și militare extrem de active în întreaga lume,” a adăugat el, subliniind astfel complexitatea și diversitatea acțiunilor de informații desfășurate de China la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here