Tirajul, şantajul sau ninunea Sfîntului Văzduh ?

Duminica trecută, pe la amiaz’, taman după ce ieşise popa din biserică, hop, ce să vezi  … ? Nuu, nu s-a arătat pe cer chipul Prea-Curbiosului Viorel Roman de la Prisăcani, aducătorul de mangleală şi izvoditorul de parale. După ce a fost îndepărtat de la ugerul patriarhal al Catedralei Mînuirii Neamului şi Bugetului, Prea-Curbioşenia Sa se arată oamenilor mai rar, şi numai unor aleşi întru Sf. Văzduh, căci îl caută cam mulţi necredincioşi, care cică ar avea de recuperat multe parale de la el.

Dar sfînta arătare de duminica trecută are oarece legătură cu dl Ierbivorel, căci e vorba de chipul Mult-Prea-Cuferitului Patriarh Daniel, zis şi Dl General & Manager General al Unităţii Militare 0666 BOR ( Brigada de Oase şi Rugăciuni ). Unde s-au arătat chipul & chipiul lu’ Prea-Cuferitul ( de la ” cufere “, adică lăzi de bani, nu vă gîndiţi la pîntecăraie ) ? Pe o pagină a site-ului ” liderului presei ieşene “, zis şi ” Ziarul de Iaşi “.

Minunăţiile acestei apariţii sînt mai multe, pentru cine pricepe semnele din site-urile de presă. Primo : chipul prea-cuferit nu vestea vreo veste nouă, ci una foarte veche – nişte poze din tinereţea patriarhală, pe care gazeta auto-liderită le-a mai publicat. Iar înaintea pozelor erau doar cîteva vorbe, prin care ni se spunea ceva foooaartee interesant : ” nu multe persoane îi ştiu trecutul actualului patriarh “. Pam-pam.

Secundo: care să fi fost urgenţa aşa maximă, ca-cum ar fi de alarmă militară, ca să se publice pseudo-ştirea asta taman duminică la aniază, cînd mai tot creştinul musulman stă molcom sau umblă prin alte locuri decît ecranele cu ştiri ?

A’ triilea : cine e persoana care stă lîngă dl viitor patriarh, în prima poză a prea-frumosului montaj pseudo-jurnalistic ? Aici-şa să steie misteriul ne-ştirii cu călugărul din vechiul site ? I-o fi arătat cineva pisica explozivă, cu ceas, lu’ dl general ? Cine ? Alde prea-curmatul Tonie Hriţac de la Dumeşti, adunătorul de eve şi sabaiduci ? Ori prea-deontologul Andi Lăzescu de la SIEşti, cititorul în stele externe şi în buzunarul intern ? Ori ei au fost doar ţeava de transmisie ? A cui ? Că prea penibilă e faza asta cu pseudo-ştirea de duminică, ca să se facă ei de cacao pi dijeaba …

Mister. Mister şi ceapă prăjită … Nepătrunse sînt căile rezervaţiei de băieţi cu gura mare şi conturi grase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here