Mishu Pishu Chirica îşi face Machu Pichu în ogradă

Pe cînd era doar student la facultatea de chetre & bolohani, şi nu cel mai mare pitic administrativ din lume, ca acuma, primarele Mişu Chirica a auzit că e’zistă prin America de Sud o chestie bengoasă numită Machu Pichu, adică o grămadă de palate şi alte ninunăţii din vremea unora zişi incaşi. Ninune mare, ci s’ mai vorghim …

După ce s-o ninunat iel cît s-o ninunat, Mişu s-o-ncordat ş-o zîs c-ar sî-ş’ facă şî iel un maciu-pici di ‘ista, macar din ciocălăi, în fundu’ grădinii di la ţară. Pe urmă însă, după ce tutankamonul Simirad l-a adus ca director tehnic în primărie, Mişu Chiri’ a aflat că cel mai bun machu pich’ e ăla făcut din banii fraierilor plătitori de impozite. Fiindcă îl faci cît de lăbărţat vrei, plus că mai iese şi de-un comision, de-o măslină, sau de-o brăţară fină ( ptiu, ptiu, ducă-s-ar pe pustii … )

Aşa că, fiind deja primar, Mişu Piciu’ a hotărît bruks, pe cînd se compara îndelung cu un portret de-al lui Napoleon, în mărime naturală ( plus bocanci cu talpa groasă ) : Palatul Roznovanu nu mai e bun de sediu al primăriei. Adică ar fi el bun, da’ numa’ pentru Mişu Pishu, cumătrul viceprimar Gabi Hara’, brelocul viceprimăresc Radu Botez, bibeloua secretară a Consiliului Local, plus brelocurile dorsale, pupătoare şi vorbitoare Buraga-raga & Postolea-Ventuzache.

Restul pălmaşilor, nefiind demni de un palat aşa celebru, se vor muta, conform visului chiricesc, în sediul nou din ograda primăriei. Adică un Machu Pichu chirichez, cu cîteva etaje subterane, ticsit cu ninunăţii, care mai de care mai SF şi mai scumpă. Principalul e că, conform dorinţei lu’ Mişu Pishu, jălbarii ieşeni veniţi în primăria nouă vor trebui să ajungă cît mai greu, sau deloc, la etajele superioare. Şi doar însoţiţi de un poliţist, că aşa e în templele nesimţirii politico-administrative, construite pe banii tăi, fraiere.

Nu, nu-i banc, e hîrtie oficială a primăriei chiriciste, ca să se poată deja cheltui o grămadă de bani pe nişte vorbe îmbîrligate şi nişte desene frumoase. Grămada muuult mai mare de bani se va cheltui pe urmă, cu ocazia construirii minunatului neo-palat al lui Mishu Pishu.

Ce ziceţi … ? Vreţi străzi fără găuri, tramvaie fără rugină şi fără oameni omorîţi în accidente … ? Da’ alt primar nu vreţi  ? Ori poate credeţi că ăsta se mai vindecă de nesimţire şi napoleonită ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here