Tesla cheamă în service peste două milioane de mașini

Compania Tesla Inc. a emis miercuri o chemare în service pentru peste două milioane de mașini, după ce Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier din Statele Unite (NHTSA) a concluzionat că sistemul de asistență în condus (Autopilot) nu dispune de funcții adecvate pentru a evita cazuri de neatenție din partea șoferilor, conform informațiilor furnizate de agenția Bloomberg.

Decizia de recall a fost luată în urma unei investigații extinse desfășurate de NHTSA, care a constatat că sistemele de asistență ale mașinilor Tesla sunt inadecvate și ar putea contribui la utilizarea necorespunzătoare a acestora.

„Tehnologia automatizată este promițătoare pentru îmbunătățirea siguranței, dar doar când este instalată corespunzător. Acțiunea de astăzi este un exemplu de îmbunătățire a sistemelor automate prin prioritizarea siguranței”, a declarat un reprezentant al NHTSA.

Aceasta este a doua chemare în service a Tesla în acest an, referitoare la sistemele automate de conducere. În urma mai multor coliziuni, unele dintre ele soldate cu victime, NHTSA a investigat atent funcționalitatea Autopilotului. Deși Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anticipat oferirea autonomiei totale, atât Autopilotul, cât și funcțiile Beta necesită ca șoferii să mențină mâinile pe volan.

Sistemul Autopilot, parte a echipamentului standard al mașinilor Tesla, utilizează camere video pentru ajustarea vitezei în trafic și oferă asistență pentru menținerea și schimbarea benzilor.

Tesla intenționează să remedieze problemele de software ale Autopilotului, potrivit informațiilor. Compania a introdus Modul Total de Conducere Autonomă în 2016 și a fost subiectul mai multor investigații ale NHTSA privind modul în care vehiculele se deplasează ilegal sau imprevizibil.

NHTSA a deschis prima investigație asupra Autopilotului în 2016, după un accident fatal, dar a considerat sistemul adecvat în 2017. Cu toate acestea, în 2021 și 2022, au fost inițiate noi verificări după accidente în care mașini Tesla au lovit vehicule ale serviciilor de urgență sau au frânat brusc pe autostrăzi.

În ultimii ani, au fost lansate peste 50 de investigații ale autorităților americane privind accidente implicate de vehicule Tesla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here