Țeparul dezvoltatorilor imobiliari lovește din nou. Proces absurd: victima s-a trezit dată în judecată de cel care l-a ușurat de 140.000 euro

Constantin „Brăduț” Gavril, un controversat constructor care a derulat contracte pe diverse SRL-uri și chiar prin intermediul unei Întreprinderi Individuale, a fost acuzat în trecut de un dezvoltator că a părăsit șantierul după ce a încasat de la acesta aproximativ 140.000 de euro @ Chiar dacă lucrările la blocurile din Moara de Vânt au fost finalizate de o altă firmă de construcții, după câțiva ani de zile, dezvoltatorul s-a trezit cu un proces în care este reclamat de către Gavril pentru o diferență de plată @ „Este o acțiune evidentă de hărțuire. Eu am fost dat în judecată de o firmă care este radiată. Nu am de ales și trebuie să sesizez ANAF”, a declarat dezvoltatorul Lucian Caras

După aproximativ patru ani de zile după ce a semnat un contract pentru ridicarea unui ansamblu imobiliar în Moara de Vânt, dezvoltatorul Lucian Caras s-a trezit dat în judecată chiar de către constructorul care l-a țepuit și împotriva căruia a făcut plângere penală.

Cazul acestuia a fost scos la iveală de către avocatul Andrei Homeucă, care îl reprezintă pe dezvoltator.

Constantin Gavril, zis și Brăduț, a lucrat pe parcursul mai multor ani prin intermediul unor SRL-uri și chiar PFA-uri, încheind contracte cu diverși dezvoltatori pentru edificarea unor blocuri. Victimă a practicilor acestuia a căzut și dezvoltatorul Lucian Caras, cel care a închieat cu una dintre societățile controlate de Gavril un contract de lucrări de construcții. La acea vreme, în 2018, firma lui Gavril PFA Gavril Laurențiu Ionuț Întreprindere Individuală a încasat 140.000 de euro pentru a achiziționa materiale și pentru a efectua lucrări de construcții. Însă, la scurt timp după ce a încasat banii, Gavril s-a făcut nevăzut. Pe șantier a lăsat în urmă câțiva muncitori care s-au plâns că de munceau la negru la firma lui Gavril.

Dosarul penal. Țeparul pozează în victimă și cere bani

Dezvoltatorul Lucian Caras nu a avut de ales și a finalizat lucrările încheind un nou contract cu o altă firmă de construcții. A făcut în același timp o plângere penală împotriva fostului partnere de afaceri. Cu toate acestea, la patru ani distanță, Caras s-a trezit dat în judecată de Gavril, care solicită înstanței să-l oblige pe Caras să achite alte sume de bani pentru lucrări care nu a fost niciodată efectuate.

„Acțiunea este neîntemeiată, întrucât lucrările facturate de către reclamant nu ar fi fost executate de către acesta, ci de către o altă societate din Iași în baza unui contract de prestari servicii încheiat în anul 2018 de către clientul meu cu privire la realizarea obiectivului privind „Imobil de locuințe colective” amplasat în municipiul Iași, stradela Moara de Vânt nr. 70. În acest sens au fost încheiate documente justificative, inclusiv acte semnate cu reprezentanții Primăriei municipiului Iași și ai Inspectoratului Județean de Construcții Iași”, a declarat Andrei Homeucă, avocatul dezvoltatorului.

Un proces absurd. Firma a fost radiată

Dezvoltatorul Lucian Caras arată că procesul deschis împotriva are ca scop doar hărțuirea sa, din moment ce firma care l-a acționat în instanță este readiată încă din martie 2019.

„Este o acțiune evidentă de hărțuire. Eu am fost dat în judecată de o firmă care este radiată. Nu am de ales și trebuie să sesizez ANAF”, a declarat dezvoltatorul Lucian Caras.

Conform site-ului Ministerului de Finanțe, PFA Gavril Laurențiu Ionuț Întreprindere Individuală are sediul social în comuna Tansa din județul Iași, acolo unde au fost întregistrate și alte societăți comerciale controlate de către Constantin Gavril, zis și Brăduț.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here