Surdu nu le-aude, da’ le mînăreşte

Fostul mega-plotoner de transmicţiuni Gabriel Surdu, traseist politic fără graniţe şi fără ruşine, e băgat nu numai în mişculaţiile pesediste, ci şi în alea pescăreşti. Ca şef la asociaţia de împuşcat animale şi de aruncat undiţa în baltă. Că, mde, chiar dacă eşti milionar, nişte învîrteli în plus, pe banii altora, nu strică.

Deci, cînd i-a venit bine, milionarul fomist a mărit de patru ori taxa pentru pescarii din suptordine. Cu 400 % adică. Şi apoi i-a luat la rost pe nemulţumiţii care au întrebat pe ce se cheltuie banii ăştia, cam luaţi cu japca. Explicîndu-le că ei sînt nişte nenorociţi hulpavi, în timp ce asociaţia lui Peşte Prăjit populează bălţile din greu, plus alte chestii importante.

Unii pescari ar fi zis, înjurînd de Angela Similea şi de viile din Tomeşti, că milionarul încă ne-scuturat de procurori a populat bălţile doar cu o specie mutantă : somnul surd, cu mustăţi de pesedist şi obraz de porc. O specie necomestibilă, poţ face doar ciubote din chelea ei. Şi cremă de ghete, din osînză.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here