Brătescu, brotacul şi TVR

După ce chitaristul languros Ludovic Orban a ajuns în fotoliul din care liberalii erau conduşi, cîndva, de Ion sau Ionel Brătianu, PNL şi-a zis că e cazul s-o ţină langa cu epigonii constipaţi de mîna a patra ( piciorul stîng, adică ). Aşa că l-a propus pe insipidul ieşean Liviu Brătescu drept membru în Consiliul de Admnistraţie al TVR.

Ca să mănîncă şi gura lui o pîine, trăi-i-ar franţuzoaica lui de suedez bronet …

Ce-are brătescul cu televiziunea ? Cam ce are pendula cu prefectura. Sau brotacul cu baletul. Poate că peneliştii au mizat pe faptul că alegătorii din Bolintin-Vale vor crede, după nume, că Brătescu e un nepot de verişoară stearpă de-a Brătienilor. Ori poate că liberalii de ziua a şaptea s-or fi gîndit că figura lui hazlie, de Fernandel încuscrit cu acordeonistul norvegian Costică Şerban-Penelistul-Minune, va ridica audienţele TVR, dacă împleticitul verbal cu diplomă de doctorat se va pricopsi cu vreo emisiune, cum e datina pe la noi.

În cazul ăsta, mai bine îl propuneau la Circul de Stat, ca clovn principal. Cu surtuc albastru, izmene galbene şi-o săgeată maronie în dos. Cel puţin la copii succesul era garantat, ar fi rîs ăia mici în hohote. Da’ cred că şi cu varianta TVR o să fie ceva succes, că sigur o să rîdă şi curcile.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here