SUNETUL MUNȚILOR. Sute de melomani au asistat la un concert simfonic, la 1.700 de metri altitudine, în Munții Bucegi

Inedita sală de spectacol a fost amenajată chiar la intrarea în Peştera Ialomiţei. Sute de turişti au asistat la concertul Filarmonicii Muntenia şi aplaudat după fiecare partitură. Evenimentul a avut loc în cadrul Padina Fest, iar cei care nu apreciază muzica simfonică, au avut parte de alte atracții.

 

Concertul organizat printre stânci impunătoare a fost primul de acest gen pentru artişti. Munţii Bucegi au vibrat pe acordurile unor piese cunoscute, ca Dunărea Albastră sau Spărgătorul de nuci.

 

„E minunat să fii între munţi şi să asculţi şi muzică”, spune unul dintre turiști.

 

Evenimentul a fost o reuşită, spun organizatorii, care vor să repete an de an concertul şi să facă din asta o tradiţie.

 

„Centrul de cultură a înţeles nevoia unui concert aici şi cred că a fost cu totul şi totul special şi anul viitor sunt convins că vom ştii să facem lucrul acesta mai bine”, a spus Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

 

„Gândindu-mă la publicul care vine la munte am zis oare va prinde sau nu va prinde, dar se pare că a prins şi cu siguranţă este cea mai bună reţetă”, a adăugat Matei Pheiffer, organizator Padina Pest.

 

Turiştii veniţi la Padina Fest care nu au fost atraşi de muzica simfonică nu s-au plictisit. I-au urmărit cu sufletul la gură pe prietenii lor care au participat la „Direcţia Omu”, un concurs de alergare montană pe o distanţă de 17 kilometri.

 

Padina Fest, festival plin de aventură si muzică bună, a debutat miercuri şi se va încheia în această seară.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here