Sportivă suspendată pentru că a mers cu mașina la o cursă de maraton

Joasia Zakrzewski, o alergătoare de 47 de ani, a fost suspendată pentru 12 luni de către un organism disciplinar de atletism din Marea Britanie în urma unui incident în timpul unei curse de 50 de mile în aprilie. Zakrzewski s-a clasat pe locul trei în această competiție, dar datele din sistemul de urmărire de la GB Ultras Manchester – Liverpool au arătat că a utilizat o mașină pe o porțiune de 4 km din cursă.

Sportiva, care a reprezentat Scoția la maraton în cadrul Jocurilor Commonwealthului din 2014 la Glasgow, a afirmat că a informat oficialii cursei despre utilizarea mașinii și că a terminat cursa „într-un mod necompetitiv”. Cu toate acestea, Comisia independentă de disciplină a UK Athletics a respins această justificare.

Forul disciplinar a declarat că Zakrzewski a ridicat trofeul la sfârșitul cursei, un gest care nu ar fi trebuit să aibă loc dacă cursa a fost completată într-un mod necompetitiv. De asemenea, s-a remarcat că sportiva nu a încercat să returneze trofeul în săptămâna de după cursă.

Această decizie de suspendare pentru 12 luni reprezintă o pedeapsă semnificativă pentru alergătoare și atrage atenția asupra regulilor stricte ale competițiilor sportive, subliniind importanța respectării fair-play-ului și a integrității în sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here