Senatorul USR Cristi Berea: „Evazioniștii scapă de taxa de solidaritate!”

Senatorul USR Cristi Berea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care acuză alianța PNL-PSD că încurajează evaziunea fiscală. În circuitul legislativ există un proiect de modificare a legii evaziunii fiscale, pe care senatorul l-a depus în primăvară și care reintroduce pedeapsa cu închisoarea pentru evazioniști, dar care are are șanse foarte mari să pice cu voturile PNL-PSD-UDMR.
Mesajul senatorului Cristi Berea:
„Evazionistii scapa de taxa de solidaritate!
Una dintre formele de evaziune fiscala este nedeclararea reala a cifrelor contabile. Pe scurt, in loc sa declare cat a castigat intr-o luna, sa spunem 1.000.000 lei, firma X declara doar 50.000 lei si plateste impozite pe acei 50.000 lei. Restul de 950.000 se duce integral in buzunarul patronilor, fara ca statul sa incaseze ceva.
Taxa de solidaritate propusa de catre PSD si PNL afecteaza companiile mari, cele care au o cifra de afaceri de peste 100 milioane de euro. Atentie insa, vorbim despre cifra de afaceri declarata in integralitate! Ori daca firma X declara doar 5% din ceea ce incaseaza, nu va plati niciodata taxa de solidaritate (care este una dintre cele mai mari prostii pe care le-ar fi putut inventa alianta PSD-PNL).
In concluzie, eu cred ca o companie mare care ar intra sub incidenta taxei de solidaritate, ar avea doua optiuni reale: declara mai putin decat incaseaza, ceea ce ar mentine-o sub pragul de 100 milioane de euro cifra de afaceri, deci nu ar mai plati respectiva taxa, dar ar transforma-o automat intr-o companie evazionista, sau mareste preturile astfel incat respectiva taxa sa fie suportata de catre consumatori. Doar nu crede cineva ca se vor sacrifice profiturile ca sa se acopere taxa?!
Iata cum alitanta PNL-PSD incurajeaza din nou evaziunea fiscala, cu toate ca declarativ toti lupta impotriva ei. Reamintesc faptul ca in circuitul legislativ exista un proiect de modificare a legii evaziunii fiscale, pe care l-am depus in primavara si care reintroduce pedeapsa cu inchisoarea pentru evazionisti, dar care are are sanse foarte mari sa pice cu voturile PNL-PSD-UDMR.”, a scris senatorul Cristi Berea pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here