Deputatul USR Monica Berescu: „Statul român este incapabil să ofere ajutor susținut copiilor care suferă de tulburări de spectru autist”

Mai mulți parlamentari USR membri în comisiile de muncă și protecție socială și în comisiile de sănătate au semnat o scrisoare deschisă prin care își exprimă sprijinul față de demersul mai multor ONG-uri de introducere a ocupației de Analist Comportamental în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) care poate să îmbunătățească viața copiilor care suferă de tulburări de spectru autist.
Deputatul USR Monica Berescu a precizat că statul român este astăzi incapabil să ofere ajutor susținut tuturor acestor copii, astfel că măsura reglementării profesiei de analist comportamental este mai mult decât necesară.
Mesajul deputatului USR Monica Berescu:
„Am semnat acest demers alături de mai mulți parlamentari USR, membri în comisiile de muncă și protecție socială și în comisiile de sănătate prin care ne exprimăm sprijinul față de demersul mai multor ONG-uri de introducere a ocupației de Analist Comportamental în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) care poate să îmbunătățească viața copiilor care suferă de tulburări de spectru autist.
Reglementarea profesiei presupune atât cerințe privind studiile, cât și specializarea ulterioară, cu un minim de exigențe absolut necesare pentru obținerea accederii în profesie. Intervenția statului asupra discrepanței enorme între cerere (numărul de copii care necesită terapie) și ofertă trebuie să vină împreună cu garanții pentru copii și pentru dezvoltarea lor ulterioară.
Statul român este astăzi incapabil să ofere ajutor susținut tuturor acestor copii, astfel că măsura reglementării profesiei de analist comportamental este mai mult decât necesară.”
Textul integral al scrisorii îl găsiți aici.
Semnatari:
Ștefan Pălărie – Senator USR, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială
Irineu Darău – Senator USR, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială
Cosmin Poteraș – Senator USR, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială
Cosmin Cristian Viașu – Senator USR, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială
Claudiu Mureșan – Senator USR, Comisia pentru sănătate
Dan Ivan – Senator USR, Comisia pentru cercetarea abuzurilor
Oana Țoiu – Deputat USR, Comisia pentru muncă și protecție socială
Cristina Rizea – Deputat USR, Comisia pentru muncă și protecție socială
Monica Berescu – Deputat USR, Comisia pentru muncă și protecție socială
Cristian Seidler – Deputat USR, Comisia pentru muncă și protecție socială
Diana Stoica – Deputat USR, Comisia pentru sănătate și familie
Adrian Wiener – Deputat USR, Comisia pentru sănătate și familie
Emanuel Ungureanu – Deputat USR, Comisia pentru sănătate și familie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here