Senatorul Cristi Berea despre moțiunea inițiată de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu

Ipocrizia și tupeul celor de la PSD nu are limite. Să vii să-i ceri unui ministru ce și-a preluat mandatul în urmă cu nici 2 luni, ceea ce nu s-a realizat în 30 de ani de la Revoluție este de o imaturitate politică cu care, de altfel, ne-am tot obișnuit în ultimii ani.

Nu poți spune că lipsa spitalelor, a personalului medical și a aparaturii necesare este din vina unui om abia pus în funcție, când tu ai ultimii 3 miniștri ai sănătății anchetați penal pentru fapte de corupție.

Tot ceea ce a început Vlad în timpul guvernării tehnocrate, a fost desfăcut de PSD fără nicio ezitare.

În cele 7 luni de mandat în 2016, Vlad Voiculescu a inițiat funcționarea unui mecanism de feedback al pacientului, prin care 16.349 de persoane au notificat Ministerul Sănătății că li s-a cerut șpagă în spitale. A realizat un plan de evaluare privind situația spitalelor din țară și un plan de organizare care să aducă spitalele din România la un nivel decent, care să corespundă legii acordării autorizațiilor sanitare de funcționare pe care PSD, cum a intrat la putere, l-au ignorat pur și simplu și a prelungit din pix autorizațiile în 2017. Tot în cele 7 luni, Ministerul Sănătății a încheiat un acord cu Banca Europeană Centrală pentru realizarea unor studii de fezabilitate privind construirea a 3 spitale regionale. Până la sfârșitul anului 2017 studiile ar fi trebuit să fie gata, iar până astăzi am fi putut avea acele spitale măcar pe jumătate finalizate.

Un alt exemplu este OUG 79 din 2016, prin care Ministerul Sănătății condus de Vlad Voiculescu a încercat să reducă politizarea conducerilor spitalelor de stat, făcând imposibilă ocuparea posturilor de conducere de către persoane afiliate politic și a dorit organizarea de concursuri transparente pentru aceste funcții. Din cauza lipsei de susținere din partea Parlamentului controlat de coaliția condusă de Partidul Social Democrat, reforma propusă a fost semnificativ redusă ca amploare, singura prevedere majoră intrată în vigoare fiind cea de liberalizare a concursurilor pentru posturile de manager de spital.

Ce a făcut Vlad Voiculescu în 50 de zile de la preluarea noului mandat de Ministru al Sănătății? Vlad și-a canalizat toată energia și priceperea pentru gestionarea pandemiei de Covidși a celorlalte crize apărute în sănătate. S-au alocat 50 de milioane din fonduri europene pentru investiții în spitalele COVID, s-au luat măsuri concrete numai în colaborare cu specialiștii și colegii din guvern pentru campania de vaccinare, se va demara în următoarea perioadă testarea cu teste antigen în cabinetele medicilor de familie și în momentul de față, datorită măsurilor luate, România se află în topul european la vaccinare.

Au depus moțiune simplă împotriva lui în condițiile în care ultimii trei miniștri pe care i-au numit social democrații sunt astăzi anchetați de DNA. Nicolae Bănicioiu este cercetat pentru că a pretins bani pentru a facilita numirea unor manageri de spital și pentru că ar fi luat mită pe vremea când era ministru. Florian Bodog este investigat pentru angajarea fictivă a unui consilier. Sorina Pintea a fost reținută și este anchetată pentru luare de mită. Nu mai vorbim de faptul că autorul acestei moțiuni a fost timp de 4 ani secretarul de stat din MS responsabil pentru spitale, respectiv consilierul domnului Nicolae Bănicioiu.

PSD ne insultă efectiv inteligența. Au condus România 18 ani din ultimii 30 și au dat 12 miniștri ai sănătății. Ce au făcut în acești 18 ani pentru sistemul românesc de sănătate? Răspunsul îl putem anticipa cu toții: NIMIC.

Românii s-au săturat de circ în Parlamentul României și se așteaptă la soluții reale care le vor îmbunătăți nivelul de trai. Îi invit pe cei de la PSD să vină cu propuneri constructive, cu proiecte de legi serioase care să corespundă nevoilor societății. În cele 50 de zile de activitate, Ministerul Sănătății nu a primit nicio propunere de proiect din partea parlamentarilor PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here