Scandal imobiliar în centru. Cabinet stomatologic, lăsat fără ferestre după contruirea unui bloc

Cabinetul Stomatologic Viadent a avut parte de o mare supriză neplăcută după ce a cumpărat un spațiu în centru pe strada Cloșca de la Casa Teo @ Deși medicii stomatologi au plătit 75.000 euro pentru spațiul respectiv, după aceea, Casa Teo le-a invadat proprietatea  cu țevi și contoare de gaze @ Medicii au arătat că nu-și pot amenaja  ferestre la spațiul pe care l-au  cumpărat din  cauza țevilor și a contoarelor @ Acum medicii se luptă în jusțitie să scape de instalațiile montate pe proprietatea lor

Un cunoscut cabinet de medici stomatologi din Iași își caută dreptatea în  justitiție  după ce a plătit o căruță de bani pentru un spațiu în centrul Iașului, iar după aceea s-a trezit că vânzătorul îi invadează proprietatea ca și cum ar fi în continuare stăpân. Războiul se poartă între cunoscutul cabinet stomatologic Viadent, reprezentat de Radu Marius Vatamanu, și vânzătorul spațiului, la fel de cunoscuta firmă de confecții Casa Teo. Aceasta din urmă a preluat o bună parte din spațiile amenajate de comuniști înainte de Revoluție, la Cupolă, în interiorul blocurilor din spatele Cubului de pe bulevardul Ștefan cel Mare. În anul 2017, Cabinetul Stomatologic Viadent a cumpărat de la Casa Teo spațiul comercial de la parter, în spatele blocurilor cu Cupolă, pe strada Cloșca, la numai câțiva metri de Seminarul Teologic Veniamin Costache.

Un bloc în alt bloc

După aceea, Casa Teo a amenajat spațiile de deasupra de la etajul 1 și 2 în spații de locuit. Casa  Teo a  transformat spațiile de producție în apartamente. Acest ”bloc” nou amenajat de Casa Teo a fost contestat  în justiție de locatarii blocului de pe strada Cloșca. Aceștia solicită anularea autorizației de construire eliberată de primărie pe motivul că nu are cale de acces. Mai exact, Casa Teo a spart niște ziduri din blocul vechi pentru ca locatarii noilor apartamente să poată intra în locuințele pe care tocmai le-au cumpărat. Cu alte cuvinte vechii locatari susțin că că accesul în noile apartamente se  face pe proprietatea lor.

Țevile și contoarele pe proprietatea Viadent

Acum și Cabinetul Stomatogic Viadent s-a trezit că țevile de gaze și contoarele de la noile apartamente au fost montate pe peretele său. Asta în condițiile în care în anul 2017, când a plătit 75.000 euro pentru această proprietate celor de la Viadent, li s-a spus că spațiul este liber de orice sarcini. Cabinetul Stomatologic a somat Casa Teo să-și ridice instalațiile de gaze de pe peretele său dar aceștia au refuzat. De aceea Viadent a dat în judecată Delgaz Grid și Casa Teo solicitând ”obligarea acestora, în solidar, la ridicarea mijloacelor de măsurare și a instalației de utilizare a gazelor naturale de pe fațada spațiului comercial situat în mun. Iași, strada Cloșca”. Viadent  a mai arătat că ar fi dorit să-și amenajeze niște ferestre pe peretele respectiv dar nu a mai putut face acest lucru din cauza instalațiilor de gaze. Cererea Viadent s-a judecat la Judecătorie și recent  a fost respinsă. Sentința nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here