Scafandrul lui Nichita, penalul lui Chirica: distrugere și tulburare de posesie

Procurorii ieșeni au decis să-l pună din nou sub acuzare pe Ionuț Dumitrașcu un personaj cunoscut ”săgeată” a dezvoltatorilor imobiliari deoarece se folosește de relațiile sale din primărie pentru a le face rost de tot felul de avize și autorizații @ Recent, Dumitrașcu care are deja doua condamnări penale, din care una cu închisoare pentru fraudă cu jocuri de noroc, a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și tulburare de posesie, parte vătămată fiind proprietarul Hotelului T 23 @ Înzestrat cu o coloană vertebrală deosebit de flexibilă, Ionuț Dumitrașcu s-a lepădat de Nichita și, mai nou, din postura de asociat la o publicație locală, îi ridică osanale primarului Mihai Chirica

Un nou dosar pentru săgeata dezvoltatorilor imobiliari, Ionuț Dumitrașcu personaj cunoscut și sub porecla „Scafandrul lui Nichita”. Astfel, fiind deja condamnat penal de două ori, în două dosare definitive pentru fraudă cu jocuri de noroc, Ionuț Dumitrașcu a fost pus din nou sub acuzare de procurorii ieșeni. Astfel, Ionuț Dumitrașcu are calitatea de inculpat într-un alt dosar penal în care este acuzat de această dată de distrugere și tulburare de posesie. Persoana vătămata de faptele săvârșite de Dumitrașcu este Iulian Pogar, proprietarul Hotelului T 23 din Tudor Vladimirescu.

A distrus gardul proprietății

Plângerile depuse de Iulian Pogar se îndreaptă și împotriva dezvoltatorului Gheorghe Achiței. Asta deoarece Achiței este cel care l-ar fi trimis pe Ionuț Dumitrașcu să ocupe ilegal un teren din proprietatea lui Iulian Pogar și să-i demoleze un gard. În spatele Hotelului T 23, Gheorghe Achiței a început să ridice un bloc cu două etaje. Achiței a cumpărat terenul din zonă în anul 2016, dar actele notariale definitive pentru întreaga suprafață pe care ridică acum blocul le-a finalizat în anul 2017.

Ori, pe 11 ianuarie 2017, Ionuț Dumitrașcu, la acea vreme mandatarul lui Gheorghe Achiței, a venit cu niște muncitori, a dărâmat gardul hotelului și a distrus și parcul de joacă și spațiul verde, amenajări din curtea unității de cazare. Proprietarul hotelului a sunat imediat la Poliție. La scurt timp, au apărut la fața locului doi polițiști de la Secția a 4 a de Poliție a municipiului Iași care l-au legitimat pe Dumitrașcu. Acesta la rândul său a recunoscut că a ordonat distrugerile descrise mai sus, adăugând că este mandatarul lui Achiței.

Iulian Pogar și firma Hotel T23 SRL au depus plângere penală pentru distrugere și tulburare de posesie.

„Am fost informați că domnul Ionuț Dumitrașcu are  calitatea de inculpat. Se mai verifică și o instigare, având în vedere că doamna Achiței a fost cea care a folosit unele documente la Oficiul de Cadastru legate de acest teren ocupat abuziv. Alte detalii nu mai avem legate de ancheta penală, se fac în continuare cercetări”, a spus  Cristian Curcă, avocatul lui Iulian Pogar.

Trebuia să-l dea în judecată pe Dumitrașcu

Iulian Pogar și firma sa s-au adresat de asemenea și instanțelor civile de judecată, solicitând despăgubiri materiale pentru distrugerea gardului și a spațiilor amenajate în curte. SC Hotel T23 SRL a estimat valoarea pagubelor la circa 14.000 lei, adăugând în același timp că nu se opune unei expertize în cazul în care aceasta este contestată.

În cursul zilei de ieri, magistrații Judecătoriei Iași au respins cererea motivat de faptul ca SC Hotel T23 SRL trebuia să-l acționeze în judecată pe Dumitrașcu, cel care a distrus gardul și a ocupat terenul și nu pe Gheorghe Achiței. Suprafața aflată în discuție nu este foarte mare, în jur de 50 metri pătrați. Acum, această suprafață se află din nou în posesia firmei Hotel T 23 SRL.

Contactat recent de jurnaliștii 7IAȘI, Gheorghe Achiței s-a delimitat de acțiunile lui Dumitrașcu.

„Eu eram plecat din țară, i-am spus lui Dumitrașcu să nu dărâme gardul. Așa am declarat și la Poliție. Domnul Dumitrașcu trebuie să răspundă pentru ce a făcut. Eu nu vreau să mai aud de el”, a spus Achiței.

„Scafandrul”, un recidivist cu acte în regulă

După cum spuneam mai sus, Dumitrașcu a fost condamnat penal deja de două ori în două dosare diferite pentru săvârșirea infracțiunii de ”desfășurarea de activități în domeniul jocurilor de noroc, fără licență și autorizație”. Pe 23 februarie a.c, Dumitrașcu a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare, dar sentința nu este definitivă. Anterior, Dumitrașcu fusese condamnat într-un alt dosar cu amendă penală pentru aceiași infracțiune. Potrivit portalului instanțelor de judecată, procurorii ieșeni de la Parchetul Tribunalului au în lucru un alt dosar care-l privește pe Dumitrașcu, faptele referindu-se tot la fraudă în domeniul jocurilor de noroc. La toate acestea se adaugă și noul dosar penal în care a fost inculpat ca urmare a plângerii depuse de Pogar.

În aceste condiții este greu de crezut că, în cazul în care va suferi o nouă condamnare, Dumitrașcu va mai primi încă o pedeapsă ”cu suspendare”.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here