Lovitură incredibilă la Complexul Era! Un SRL din Sibiu a luat terenul celui mai mare Mall din Moldova

Lansarea de către Prime Kapital a proiectului celui mai mare Mall din regiune, Mall Moldova, ce urmează a fi ridicat in zona Carrefour Era, este afectată de un scandal de proporții @ În această perioadă, reprezentanții unei firme din Sibiu și-au făcut apariția și susțin că dețin o bună parte din terenul pe care urmează să se realizeze Mall-ul gigant @ Firma Oasis Green Energy 2 SRL din Sibiu a arătat că anul trecut a cumpărat cu 870.000 euro 4.322 mp în incinta ”Complexului Carrefour Era” și s-a plâns recent judecătorilor că nu este lăsată să-și exercite posesia asupra terenului de către reprezentanții Ermes Holding și Prime Kapital

Război economic de proporții în preajma lansării proiectului celui mai mare Mall din regiune și anume Mall Moldova, super complexul comercial care urmează a fi ridicat de către fondul de investiții Prime Kapital în zona Carrefour Era. Iată că, în această perioadă și-au făcut apariția reprezentanții unei firme din Sibiu care susțin că sunt proprietari pe o bună parte din terenul pe care urmează să fie construit Mall-ul gigant. Este vorba despre firma Oasis Green Energy  2 SRL înregistrată în Sibiu pe strada Dealului nr.24 și care este administrată de un anume Kurt Wagner.

A cumpărat terenul anul trecut

Oasis Green Energy 2 SRL a prezentat un contract de vânzare-cumpărare care atestă faptul că, în data de 7.06.2018, a cumpărat de la Piraeus Bank România suprafața de 4.321 mp teren ”în incinta Complexului Era”. Conform acestui contract de vânzare-cumpărare, Piraeus Bank România Societate pe Acțiuni, reprezentată de Andreea Odette Arhip și de Viorel Marius Lupea, a vândut către Oasis Green Energy 2 SRL suprafața de 4.321 mp ”în incinta Complexului Era” deținut de Ermes Holding și de Prime Kapital la un preț de 4.046.631 lei echivalentul a 879.000 euro la care se adaugă TVA.

Nu poate să intre pe teren

Tranzacția a ieșit acum la lumină, deoarece reprezentanții firmei Oasis Green Energy 2 SRL au constatat că  nu pot dispune de terenul pe care l-au cumpărat anul trecut de la Piraeus Bank.

Mai exact, Oasis Green Energy 2 SRL a dat în judecată Ermes Holding SRL într-un dosar ce are ca obiect  ”revendicarea imobiliară”. Oasis Energy a notificat Ermes Holding și Prime Kapital la începutul anului acesta să-i elibereze terenul. Numai că, pe 15 aprilie 2019, Ermes Holding și Prime Kapital par să fi transmis către Oasis Energy un răspuns în bătaie de joc, arătând doar că au fost întreprinse demersuri pentru relocarea conductelor de utilități fără să precizeze însă și un termen de finalizare a lucrărilor. Oasis Energy solicită ca instanța să oblige Ermes Holding să-i lase și o cale de acces cu piciorul și cu mașina către terenul de 4.321 mp. Cererea Oasis Energy a fost înregistrată la Judecătoria Iași și nu a primit încă un termen de judecată. Piraeus Bank a susținut că a dobândit terenul pe care l-a vândut către Oasis Energy în baza unui contract de vânzare-cumpărare din anul 2016.

Cum a intrat Prime Kapital la Era

Jurnaliștii 7IAȘI au fost primii care au anunțat preluarea Complexului Era de către fondul de investiții Prime Kapital. Astfel, PK a preluat controlul asupra activelor din Era Shopping Park în ziua de 18 mai 2017. Preluarea s-a făcut prin PK Investments, înregistrată în Insula Man, un paradis fiscal din Regatul Unit al Marii Britanii. Instituțiile bancare care au finanțat construirea hipermarketului Era sunt National Bank of Greece SA, Banca Romaneasca SA, Bank of Cyprus Public Company Limited,  Eurobank Private Bank Luxembourg. În data de 18 mai 2017, aceste bănci au decis să cesioneze toate creanțele pe care le au de recuperat de la proprietarul Complexului Era și anume firma Ermes Holding SRL, către firma PK Investment Limited înregistrată în Registrul Societaților din Insula Man cu numărul 014469V și cu sediul pe strada Lord Douglas Anglo International House etaj 2. Conform documentului semnnat în biroul notarului Ionuț Tărăcilă, băncile comerciale enumerate mai sus cesionează creanțele datorate de Ermes Holding și preiau în garanție întreaga proprietate reprezentată de Complexul Comercial Era, dar și veniturile din chiriile plătite de magazinele sau alte companii care au deschis puncte de lucru în acest hipermarket. Cele patru bănci comerciale au fost de acord să cedeze creanțele pentru un preț total de 35 de milioane de euro.

PK a anunțat două mari proiecte la Iași

PK a anunțat demararea la Iași în viitorul apropiat a două mari proiecte imobiliare Mall Moldova și Silk District. Astfel, la scurt timp după ce a preluat Carrefour Era, PK a anunțat proiectul edificării Mall Moldova. Acesta va cuprinde peste 200 de magazine, 30 de restaurante și o zonă intinsă de agrement și cinematograf. Suprafața comercială va fi de peste 100.000 mp din 4 clădiri care vor avea o înălțime maximă de 33 metri (cât un bloc cu 8 etaje). Noul Mall va îngloba Carrefour Era, care ar putea deveni cel mai mare hipermarket din zona.

De asemenea, Silk District se referă la un proiect imobiliar ce urmează a fi realizat pe platforma fostei fabrici Tomiris, peste 100.00 mp de birouri, spații pentru servicii etc.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here