S-a intors roata! Bogdan Solcanu, tras in piept de colosul Ness Technologies

Foame de bani in familia fostului senator pesedist, Ion Solcanu. Cunoscuta firma de IT Red Point, in spatele careia se afla Bogdan Solcanu, fiul cunoscutului politician, se lupta in justitie cu colosul Ness, pentru o datorie “modesta” de 83.000 de lei. 

A intrat dihonia intre firmele iesene de IT. Compania Red Point Software Solutions, specializata in dezvoltarea si implementarea de solutii IT profesionale, a chemat la bara un cunoscut colos dar si rival in ale informaticii, e vorba de Ness Technologies. Miza dintre cele doua entitati care au cam acelasi obiect de activitate e una extreme de modesta: o factura restanta in valoare totala de 83.220,34 de lei. Intr-o plangere adresata Judecatoriei Iasi, administratorul Red Point Software Solutions SRL, Mihaela Gidei Buruiana, arata ca partenerul de afaceri Ness ar fi uitat sa le achite o datorie rezultata in urma unui contract de parteneriat semnat si parafat in februarie 2017.  Reprezentantul Red Point le cere magistratilor ca sa-i oblige pe fostii parteneri de afaceri de la Ness, printr-o ordonanta de plata, sa achitate debitul plus toate cheltuielile de judecata rezultate in urma procesului.

“In baza unui contract semnat pe 20 februarie 2017, intre Red Point si Ness, a fost emisa la final o factura de plata. Dupa mai multe incercari amiabile esuate de recuperare a datoriei, pe 12 septembrie, s-au transmis catre Ness mai multe notificari. Paratei i s-a adus atunci la cunostinta despre obligatiile de plata si despre facturile scadente. Totul insa fara folos. Cei de la Ness au depasit termenele de plata agreate”, a explicat, in actiunea judecatoreasca, juristul Red Point, Ramona Scribleac.

Servicii de mentenenta licente SAP, contra-cost

Contractul semnat intre reprezentantii Red Point si Ness Technologies a avut ca obiect prestarea de servicii de mentenanta licente SAP pentru Societatea Romana de Radiodifuziune, contractul fiind denumit atunci “de novatie”. Practic, firma Red Point Software Solutions a efectuat aceste servicii de mentenanta pentru Ness in perioada 1 aprilie 2017 si pana la data de 24 noimebrie 2017, valoarea contractului fiind stabilita la suma totala de 124.100 lei. Dupa data de 30 septembrie 2017, aceste servicii de mentenanta pentru Societatea Romana de Radiodifuziune au fost suspendate definitive iar contractual a fost reziliat. Pe parcursul procesului dintre cele doua companii IT,  s-a incercat totusi si o intelegere amiabila, reprezentantii Ness Technologies promitand solemn ca vor plati datoria. Firma Red Point, care apartine afaceristului Bogdan Solcanu, este cunoscuta ca si principala furnizoare a softurilor de gestiune a studentilor – UMS (University Management System) dar si ca principala partenera SAP in Romania si Republica Moldova. Oficial, societatea Red Point a avut tot felul de actionari dar este de notorietate faptul ca “fiul fostului senator Solcanu” este “boss”-ul din spatele ei.

Ness a cumparat Radix-ul lui Mardarasevici in 2005

Furnizorul de solutii si servicii IT Ness Technologies este controlat in prezent de un fond de investitii al bancii americane Citigroup. Ness are in prezent sute de angajati in Europa de Est, care lucreaza pentru clienti bogati din Asia si America. Directorul general al Ness Technologies SRL Romania este Stefan Alexandru Rusu, iar la Iasi compania este administrata de Viorica Silvia Popa.  Societatea Ness a achizitionat in 2005, cunoscuta firma de IT din Iasi, Radix, de la omul de afaceri Gabriel Mardarasevici, devenind in final Ness Romania. In prezent, Compania Ness este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de integrare de sisteme IT din Romania. Ness a fost principalul implementator de solutii SAP din Romania, cu o echipa formata din zeci de consultanti profesionisti SAP, pe diferite module, suport si logistica.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here