Rupert Murdoch s-a însurat iar, la 93 de ani: A cincea soție e socra lui Roman Abramovici

Magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 93 de ani, s-a căsătorit pentru a cincea oară, sâmbătă, într-o ceremonie desfășurată în podgoria sa din California, alături de Elena Zhukova, în vârstă de 67 de ani, un biolog rus la pensie. Informația a fost furnizată de bbc.com.

Relația lui Murdoch cu Elena Zhukova a devenit subiect de speculație după ruperea logodnei sale cu Ann Lesley Smith în aprilie 2023. Smith, o moderatoare de radio conservatoare, are și ea 67 de ani.

Magnatul media a cunoscut-o pe Elena Zhukova la o petrecere organizată de una dintre fostele sale soții, antreprenoarea de origine chineză Wendi Deng. Zhukova a fost căsătorită cu miliardarul rus al petrolului Alexander Zhukov, iar fiica lor Dasha – o femeie de afaceri şi de societate – a fost căsătorită cu oligarhul rus Roman Abramovici până în 2017.

Rupert Murdoch, născut în Australia, este cunoscut pentru imperiul media pe care l-a construit de-a lungul anilor. Prin intermediul News Corporation, fondată în 2013, el este proprietarul unor sute de instituții media la nivel local, național și internațional. În 1996, a lansat Fox News, care în prezent este cel mai urmărit canal de știri din SUA.

Cariera sa nu a fost lipsită de controverse, cel mai notoriu fiind scandalul pirateriei telefonice din Marea Britanie, care a izbucnit după ce s-a aflat că News of the World a ascultat mesajele vocale ale elevei asasinate Milly Dowler.

În septembrie anul trecut, Murdoch a anunțat că se retrage din rolul de lider al imperiului său media, lăsând frâiele fiului său Lachlan și preluând ulterior rolul de președinte emerit atât al Fox, cât și al News Corp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here