Rubrica cu chiricării

  •  Primăria bahluieză ne anunţă, senină ca o zi de mai, că va închide pasajul subteran din zona Fundaţie. Pentru reparaţii. Ai zice că pasajul a fost inaugurat acum vreun deceniu-două, deşi n-are decît trei ani. Dar, la cît s-au scremut alde Chirica să-l termine, cu chiu, cu vai, n-ar fi de mirare să-l închidă vreo juma’ de an, pentru reparaţii capitale. Ori ca să-l transforme în muzeu al papagalismului primărez.
  •  Mare bucurie pentru şoferii ieşeni : un nou pod peste Bahlui, cel dintre Dacia şi zona periferică ” Dallas „, va avea patru benzi auto. Întrebarea simplă e asta : dacă înspre o zonă mărginaşă se face pod cu patru benzi, de ce pasarela auto care leagă trei cartiere mari, Dacia-Alexandru şi Păcurari, are numai două benzi ? Cre’că tot Soros e de vină, nu tîmpenia nesimţită a faunei din primărie.
  •  Piticul primărez Chirica zgheară de mama focului, pe şapte voci, povestind prostimii ieşene ce mafioţi sînt pesediştii bahluiezi, pe care i-a condus pînă nu demult. Cu mintea lui de calibru redus, pechinezul Kiri nu pricepe că se face singur de cacao : s-or fi făcut pesediştii mafioţi în mare viteză, imediat după ce nu l-au mai avut şef pe imaculatul Mişu, ori erau demult aşa, la pachet cu toţi şefii ?

Cum e, pechinezule ?

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here