Căţeii primarului valsează imobiliar

Sebastian Buraga şi Dan Postolea sînt trompeta & doba primarului Chirica, în materie de comunicare cu fraierii de alegători. Un fel de ” Stan şi Bran ” din Palatul Roznovanu, gata oricînd să croiască un surtuc de vorbe pentru tîmpeniile lu’ şefu’. Sau ” Pîlnia şi Stamate „, ca să fim mai aproape de urmuzeala slugărească a cuplului B & P.

Buraga a debutat ca-căţel de presă al condamnatului liberal Relu Fenechiu, apoi s-a dat de trei ori peste cap şi a ajuns slugă a condamnatului pesedist Gigi Nichita ( grijă mare, deci, Mişu Chiri’ : băietu’ are mînă bună … ). Cea mai mare realizare a lacheului Buraga a fost plasarea socrului său pe lista cu permise de intrare la tribuna oficială a stadionului primăriei, socrul lui nefiind vreun mare sportiv, ci un popă oarecare, specialist în driblatul prescurilor şi aruncatul cu cădelniţa.

Postolea a debutat în lumea lacheilor de presă ca executant al ordinelor unui şmecher al tîrgului, milionarul Viorel Roman, zis şi ” combinatorul patriarhului „. Un astfel de ordin cleios, executat de Postolea, a fost scoaterea din paginile ziarului unde lucra a unor texte despre un personaj cu legături dubioase, Daniel Condurache. Deşi acele texte aveau acordul pentru publicare al directorului gazetei. Aşa că directorul a plecat, iar lacheul Postolea a rămas. Apoi şi-a mutat buzele ventuzoase în primărie, avînd deja experienţa necesară în materie de slugărnicie toxică.

Nu demult, pentru servicii credincioase în slujba piticului primărez Chirica, cei doi siamezi dorsali au fost reconfirmaţi în funcţii, concurînd singuri-singurei, cum li se cuvine unor lachei de nădejde Dar noutatea serioasă e alta : Buraga & Postolea au debutat pe piaţa imobiliară, cumpărînd împreună un teren dintr-o zonă bună a tîrgului. Desigur, zecile de mii de euro plătite provin din economii drastice, plus un eventual ajutor din partea popii-socru, care o fi vîndut la export vreun lot de lumînări extra, de alea bune, de casă, sfinţite de însuşi dl patriarh-manager general Danny C.

Cum au făcut economii siamezii dorsali B & P ? S-ar zice că n-au mai cumpărat alimente şi au mîncat doar la serviciu, gratis. Meniul standard – cacao primăreză. După reţeta stabilimentului condus de chef Mişu Chiri’ ( trei stele Muştelin ).Un sfat practic, deci : dacă veţi fi cumva invitaţi de cuplul B & P la petrecerea de sărbătorire a confirmării în funcţie, le puteţi duce, cadou, cîte un sul de hîrtie igienică. Sigur le trebuie, după ce-au mîncat atîta cacao în primărie.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here