” Pupăciuni încrucişate ” ,  la musiu Gheţău, prin spate

De fundul curţii feisbucice a marelui deontolog din titlu e vorba. Dar şi de alde dosuri, mai mult sau mai puţin celebre. Cum, ” de ce mare deontolog ” ? Păi, nu-i mare deontolog un frenetic activist ” de dreapta „, cu legitimaţie de jurnalist, dar şi cu leafă primită, contra unei prestaţii corespunzătoare, de la un mogulo-baron local ” de stînga ” (cu rădăcini grele în jegos-naţionalistul PRM al clovnului cu bale C.V. Tudor ) ?

Primul dos pupat public, în această serie de limbi încrucişate, a fost chiar cel al marelui deontolog Gheţău, iar autorul cu buzele ţuguiate e o fostă vedetă liberală a arestului DNA – ex-ministrul şi ex-preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, inculpatul Adomniţei Cristian. Florinel-deontologul-minune tocma’ se fandosise public, ca dămile la oglindă, precizînd că ‘mnealui, mă-nţelegi, soro, e dăcît un simplu cetăţean, nu ” lider de opinie „. Aşa că inculpatul liberal Adomniţei a sărit prompt cu un comentariu plin de miere, descriind prestaţiunea lu’ musiu’ deontologu’ ” de dreapta „, dar lefegiu la un jupîn ” de stînga „, cu o formulă plină de sos lingual : ” o viaţă în slujba cetăţii „. Frumos pupat dorsal, delicat, ” de suflet ” … Care Ibrăileanu, ce Stere, ce fel de Lovinescu ? Gheţău rulz, frate !

Fi’n’că un aşa celebru personagiu penal a deschis seria de limbi dorsale, un nene anonim, dar ” de dreapta „, s-a gîndit să nu rămînă pe dinafara vîrtejului limbistic, întorcîndu-i inculpatului Adomniţei complimentul lingual cu ” viaţa în slujba cetăţii „. Care Kogălniceanu, ce Maiorescu, de unde P. P. Carp ? Cristi Adomniţei, frate, ăsta munament viu !

Iar pentru ca vortexul limbistic să fie complet, în peisaj a apărut şi limba unui atîrnător pe la PLUS-ul cioloşez, Gabriel Toma pe numele lui, care a lămurit publicul că dispariţia de pe firmament a marelui Adomniţei, deplînsă discret de ante-limbitor, se explică prin timpul pe care inculpatul liberal l-a dedicat familiei, în special plimbărilor  ” sistematice ” cu copilul propriu, prin parc. Înduioşător, nu … ? Şi noi, oaminii răi, care credeam că e de la dosarul ăla penal …

După acest frumos peisaj cu limbi încrucişate, mai că-ţi vine să le spui protagoniştilor : luaţi-vă o cameră, bre ! Şi faceţi acolo schimb de pupături cleioase, politico-jurnalistice, cît doriţi. Cu finalizare electorală, eventual.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here