Profetul Dobrincu a dezbrăcat capotul liberal

Of, ce dor, ce chin, ce jale, măăăi … Marele tribun civico-politico-entelectual Dorin Dobrincu și-a dat ( zice el ) demisia din PNL. Șoc și groază, cum ar veni. Trîmbițele Ierihonului sună apocaliptic, zidurile templului brătienesc s-au crăpat, amazoanele și amazonii liberali își rup cămeșili di pi chept, cu mare întristare ( îi drept, fimeili li rup mai cu grijă, că-s cămeși di firmă, ș-apoi nu sî cadi sî-ți arăț’ cheptu’ femenin pre’ tari, taman ’naintea Paștilor, chiar dacî ’i vorba di un tribun așa machos, ca fularu’ di pi gios … ).

Well, trecînd peste bucuria gîndacilor galben-albaștri din conducerea locală a PNL, care au scăpat de un ghimpe din coastă, putem optserva, cu ochiu’ liber ( nu liberal ) că lepădarea lui Dobrincu de flaneaua PNL-istă nu-i vreo mare pierdere pentru moștenirea tristă a Brătienilor. Ori poate vi se pare că alianța pe față a lui Dobrincu prea-curatul cu un puiegan de-al baronului  penal & pușcărial Fenechiu, la ultimele alegeri interne, a fost o dovadă de mare spirit liberal ?

Explicația demisiei dobrinceze e la fel de simplă ca efectul foamei de funcții asupra entelectoalilor moraliști : kogălnicelul de buzunar Dobrincu a stat în duhnitoarea remorcă penelistă pînă a apărut o nouă căruță civico-politică în care să se suie – Mișcarea Pentru dezvoltarea Moldovei. Mișcare deja angrenată în susținerea campaniei pentru Parlamentul European a unei tanti care cică e independentă. Mda, la fel de independentă cum e patriarhul Daniel popă fără dosar special la SIE. If iu nău uat ai min, șerz-ami …

Iar ca să vă lămuriți ce fel de liberalul pendulii e ritosul cu barbă academicească, iată un detaliu mai mult decît relevant : brătienelul de carton Dobrincu n-a demisionat din PNL imediat după ce marioneta jalnică Orban a pus în capul listei liberale un maimuțoi isteric, un  naționalist jegos și un neo-securist dubios – pseudo-jurnalistul Rareș Bogdan . Nu, lui Dobrincu i-a mai trebuit ceva timp după asta, ca să afle ce jeg e în fruntea listei partidului său. Ori ca să-și facă mai exact socotelile de profet cu ziua.

În concluzie, nimic nou pe frontul de rest civico-entelectoal. Iar îndemnul pentru gonflatul cu barbă biblicărească e tot cel vechi : Dorine, Dorine, nu mai fă măsline … De oaie sau de capră, asta mai contează doar pentru fanii auto-prostelii cu franjuri elitărești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here