Costel Alexe – cu piranda zîmbitoare, Marius Bodea  – cu ursul zbierător

Șeful organizației municipale a PNL, deputatul Marius Bodea, tronează prin intersecțiile Iașului în niște poze mari, de campanie electorală, alături de măscăriciul urlător din capul listei liberale pentru Parlamentul European, lătrăul Rareș Bogdan. Adică taman ce trebuie pentru ca votanții ,, de dreapta ,, mai mofturoși să pună ștampila pe catindații din lista cuplului de comici triști ai neo-Securității, Barna-Cioloș ( USR – PLUS ).

Supărat, desigur, fiindcă inamicul lui intern a luat caimacul pozelor cu ursul zbierător de la București, șeful județean al PNL, deputatul Costel Alexe, s-a gîndit că e cazul să-și ia o revanșă magistrală asupra celui care îi cam încurcă șmenurile cleioase cu primarul ex-pesedist Chirica. Deci, dacă Bodea municipalu’s-a pozat cu ursul zbierător, cu cine putea să-i dea replica șeful lui de la județ ?

O minunată poză cu o pirandă zîmbitoare, îmbrăcată în tradiționala crinolină rromicărească, acesta a fost răspunsul ucigător al șefului liberal județean la sfidarea subalternului șef municipal. Mai mult, pe cînd cuplul Marius Bodea – Rareș Bogdan are dăcît fețili lor în poză, cuplul Costel Alexe – Șaormina Submarina ari în plus următoarili : o carti cu deseni di colorat cu culori ( cre’oani sau careoci, nu contește … ) – domnu’ deputatu’ barosanu Coxtel Halexe, mo’ ; o pungă cu ceva de has cre’că, da’șî un pahar cu bere, ni’s’pari cî, ș-o carti di colorat – doamna Șaormina Submarina, șefa la organezațeia di pirandi liberali galbin-albastri cu oleac’ di verdi șî mai mult roș.

Gălbănarea de pe vesta lui Alexe, combinată cu albastrul blugilor și roșul masiv de pe crenoleana doamnei Șaormina Submarina au generat, astfel, un original și sugestiv tricolor multi-etnic. Bahto delo, barosane Costelino ! Să-ț’ trăiască jmenurili cu primaru’ ex-pesedist Chirica și să deie măicuța lunii mai să-l aduci în ograda liberală, cum te scremi demult !

Apropo,  barosane, ce ți-a ghicit în ghioc doamna Șaormina Submarina ? Te scapă băieții ăia cu epoleți de dosarul penal cu veninul de șarpe și banii europeni ? Mai pupi un mandat de deputat ? Sau doar unul de arestare ? Lasă, nu fi trist, îți găsește doamna niște colegi de celulă mai delicați, așa, ca pentru un băiet subțirel. Iar dac-o să fie pe-acolo și amicul primar Chirica, faceți un duet de rupeți pîrnaia. Bahto delo și nu uita : n-aduce anul ce-aduce țiganul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here