Profesori la Medicină, struţi cu pene de găină

 

Dacă vă întrebaţi de ce un doctor vă dă pastile de stomac pentru o durere de spate, sau de ce vă întreabă cîte găini aveţi în ogradă, aţi putea avea răspunsul într-un articol publicat recent în presa ieşeană. Un articol în care e vorba despre nişte profesori de la şcoala ieşeană de doctori. Universitatea de Medicină şi Farmacie, cum îi mai zice.

Ce aflăm noi din acel articol ? Că ditamai profesoarele de la şcoala de doctori umblă cu nişte scheme absolut penibile, ca de bîlci, doar ca să avanseze de la gradul de conferenţiar universitar la cel de profesor.

Mai exact : aceste tanti doctorese şi-au publicat articolele presupus ştiinţifice, obligatorii pentru gradul pe care îl vor, în reviste care au tot atîta legătura cu specialitatea lor cît are furajarea vacilor cu zborul în Cosmos.

Principalul e că le-au ieşit articolele ştiinţifice la număr, restul e parfum şi alba-neagra. După cum zicea un mort celebru, numitul Karl Marx, cantitatea se transformă, la un moment dat, în calitate. La fel ca o anume chestie bovină în biogaz.

Da’ poate că sîntem noi, necunoscătorii, prea cîrcotaşi. Aşteptăm deci, cu interes, articolele publicate de dna prof.univ.dr. Bogdănici ( oftalmoloagă şi ex-deputată traseistă ) în Revista de Zootehnie, Tractoristică & Traforaj, precum şi de dna prof.univ.dr. Elena Toader ( deontoloagă medicală şi consoartă de rector & ex-ministru ) în Revista de Patiserie, Sarmaleologie & Borşuri Acre.

Cu învăţămîntul medical rămîne cum am stabilit : scapă cine poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here