Dan Lungu, senatorul Majusculei Sfinte

 

Dan Lungu ( adică scriitorul cunoscut, sociologul inteligent, profesorul universitar onest şi senatorul USR aşa şi-aşa ) e un om cu mult bun simţ, în general. Doar că intrarea în politică l-a contaminat, mai mult decît era cazul, de sindromul afilierii şi de cîmpul electro-magnetic al mediocrilor partinici, harnici şi penibili, dacă nu chiar toxici de-a binelea. Sau de-a răulea.

Nu e vorba doar de tăcerea lui absolut penibilă vizavi de buboiul local ieşean, vîrfuit de primarul penal & ex-pesedist Chirica. Ci şi de oamenii ieftini & ultra-jenanţi cu care se înconjoară, ca senator USR. Da, exact aşa.

Cînd într-un comunicat oficial al senatorului USR Dan Lungu apare, nu o singură dată, cuvîntul ” Senator ” , vizavi de El, Alesul Dan Lungu, scris cu majusculă, ca în vremea Tovarăşului Nicolae Ceauşescu, sociologul inteligent şi omul cu bun simţ Dan Lungu ar cam trebui să-şi pună, cam obligatoriu, nişte întrebări.

Bunăoară : cel / cea care a scris comunicatul e doar o persoană agramată, flagrant, sau o persoană cu sechele mentale comuniste ? O fi aceeaşi persoană care a distribuit, pe pagina oficială de Facebook a senatorului Dan Lungu, un articol din fiţuica internetică a unui vechi lingău FSN-isto – PSD-ist, mihai-chiricist & nicolae-manolist, numitul Adi Cristi ?

Domnu’ Dan, dom’ scriitor, dom’ profesor, bre, Dane … sînt nişte oameni care aşteptau de la matale nu tăceri dubioase vizavi de mizeria penală a primarului Chirica, ori majuscule ceauşiste vizavi de augusta persoana a lu’ matale. Sau alte chestii din astea, de provincie mentală.

Ori întrebările astea îs, cumva, doar naivităţi de fraieri, care nu pricep cum e cu strategia binelui public … ?

Luminează-ne, broadere Senator, măcar să nu mai aşteptăm, degeaba, ” Raiul Găinilor „alea fraiere, bune doar de pus în tigaie, ca să le halească electoratul biped și progresist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here