Profesoară și viceprimar, reținută pentru diplomă falsificată!

Viceprimărul comunei Codăești, Vaslui, Lenuța Damian a fost reținută în urma unei descinderi spectaculoase la domiciliul său. Ancheta a avut ca scop aducerea la lumină un presupus caz de falsificare a diplomei de studii, prin care viceprimărița ar fi obținut gradul didactic I pentru a preda Limba Română la Liceul Tehnologic Codăești.

Surse din cadrul anchetei indică că denunțul a fost inițiat de o persoană bine familiarizată cu Lenuța Damian, care a observat inconsecvențe în relatarea acesteia cu privire la locul unde și-a obținut diploma de licență. Deși susținea că a absolvit la Bacău, diploma ei era emisă de Facultatea de Litere de la Suceava. Această discrepanță a stârnit curiozitatea polițiștilor, care au descoperit că numărul diplomei coincidea cu al altor diplome emise în țară, semnalând existența unei rețele de falsificare a documentelor.

Anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliul viceprimăriței Damian și au strâns probe care au dus la reținerea acesteia. Se pare că există suspiciuni că Lenuța Damian ar fi recurs și în trecut la falsificarea unor documente, fiind anterior anchetată pentru modificarea notelor și foilor matricole ale unor elevi. Cu toate acestea, cazul a fost clasat, iar profesoara a fost achitată.

Ancheta va fi extinsă și asupra unui presupus complice, un fost polițist care, ieșit la pensie, a fost angajat ulterior la Primăria Codăești în calitate de consilier personal.

Primarul comunei, Anișoara Lupu, susține că crede în nevinovăția viceprimăriței și a afirmat că „doamna viceprimar este nevinovată”, adăugând că ancheta va stabili adevărul în această chestiune. Este de menționat că Lenuța Damian a fost în trecut și în centrul unei alte anchete pentru falsificare, însă a scăpat nepedepsită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here