Probleme uriașe pentru cea mai mare companie de curierat din lume: Mii de oameni ar putea fi concediați

Cea mai mare companie de curierat din lume, UPS, se confruntă cu o perioadă dificilă, având rezultate financiare sub așteptări și anunțând posibile concedieri masive. Potrivit informațiilor furnizate de Ziarul Financiar, compania raportează o scădere în volumele de livrări atât pe piața internă cât și pe cea internațională în trimestrul al patrulea al anului 2023.

În fața rezultatelor financiare slabe, UPS se pregătește să facă față provocărilor prin implementarea unor măsuri radicale, printre care se numără concedierea a aproximativ 12.000 de angajați. Această decizie vine în cadrul unui plan menit să eficientizeze resursele și să reducă costurile în anul 2024, conform declarațiilor CEO-ului Carol Tomé. Impactul estimat al concedierilor este de aproximativ 1 miliard de dolari în reducerea cheltuielilor.

„2023 a fost un an dezamăgitor. Am înregistrat scăderi în volume, venituri și profit în toate cele trei segmente ale afacerii,” a declarat Tomé. Veniturile UPS pentru trimestrul al treilea al anului 2023 au fost de 24,92 miliarde de dolari, sub așteptările de 25,43 miliarde, înregistrând o scădere de 7,8% față de aceeași perioadă a anului precedent, când compania a înregistrat 27 de miliarde de dolari.

Profitul a fost, de asemenea, afectat semnificativ, trecând de la 3,46 miliarde de dolari la 1,61 miliarde în T3 2023. În paralel, volumele de livrări au înregistrat o scădere de 7,4% pe piața din SUA și de 8,3% la nivel internațional, amplificând dificultățile cu care se confruntă gigantul logistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here