Selgros Iași a fost închis! ANPC a găsit produse expirate

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 650.000 de lei și a oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme în mai multe magazine ale gigantului Selgros Cash&Carry SRL, conform declarațiilor șefului ANPC, Horia Constantinescu. Acesta a subliniat că au fost verificate 23 de magazine ale operatorului economic în România și că controalele continuă.

Printre sancțiunile impuse se numără și oprirea temporară a prestării de servicii pentru agregatele frigorifice din magazinul Selgros Oradea, până la remedierea deficiențelor. De asemenea, a fost propusă închiderea temporară a magazinului din municipiul Iași pe o perioadă de până la 6 luni, iar pentru magazinul Selgros Băneasa din București s-a făcut propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pe o perioadă de 6 până la 12 luni.

Constantinescu a subliniat că principalele nereguli constatate au inclus comercializarea unor produse alimentare neconforme, precum legume și fructe deteriorate, produse preambalate ce nu respectau cantitatea netă înscrisă pe etichetă, și produse congelate cu deficiențe semnificative. În plus, au fost identificate condiții improprii de lucru în anumite zone ale magazinelor, precum și nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor.

Horia Constantinescu a avertizat că toate marile rețele comerciale vor fi supuse unor controale stricte și că se vor aplica măsuri din ce în ce mai ferme pentru a asigura calitatea produselor comercializate în România. Mesajul său a fost clar: „Nu suntem consumatori europeni de mâna a doua!”

Verificările continuă, iar ANPC promite să revină cu amănunte după finalizarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here