Principele Nicolae pedalează pentru a promova cititul

Principele Nicolae al României va pedal peste 1.000 de kilometri alături de campionul național de ciclism, Alex Ciocan, pentru a promova un eveniment caritabil. Inițiativa îi aparține Asociației Curtea Veche și își dorește să promoveze lectura la nivel național.

Turul ciclist caritabil „Cărțile copilăriei pe bicicletă” se va desfășura între 23 aprilie și 3 mai și va traversa 13 județe, din Sighetu Marmației până în Constanța.

„53,3% dintre români au probleme de alfabetizare și, prin urmare, scopul „Cărțile copilăriei pe bicicletă” este să obținem susținerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel național. Educația este o investiție în viitor, iar prin intermediul donațiilor și a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le șansa pe care fiecare dintre ei o merită”, declară ASR Principele Nicolae al României.

Reprezentanții Asociației Curtea Veche spun că toți cei care doresc să pedaleze alături de Alteța Sa Regală sunt invitați să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în orașele: Sighetu Marmației, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța.

Cei care nu practică acest sport și doresc să se implice, pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate, mai spun organizatorii turului ciclist caritabil.

 

 

 

 

 

 

Sursa: greatnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here