Primul elev INFECTAT după reluarea cursurilor: este la o școală din București

Un elev a fost confirmat cu Sars-Cov-2. Este vorba de un caz la Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei. Elevul se afla într-o clasă de 28 de elevi, dar doar 26 au venit fizic la școală. Ceilalți 2 elevi studiau online, la cererea părinților, informează Digi24.

De marți copilul nu a mai mers la ore, iar părinții celorlalți elevi au fost informați să nu mai vină la școală. Un comitet al școlii a fost convocat pentru a lua noi măsuri.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că până la acel moment nu au fost înregistrați elevi cu simptome de coronavirus sau cazuri confirmate, relatează Agerpres. El a explicat că vor fi luate măsuri de urgență în asemenea cazuri.

  • „Îmi exprim încrederea că nu vor apărea focare. (…) Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, aş vrea să vă asigur că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu DSP-urile şi cu toţi cei îndrituiţi, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în şcolile din România
  • Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele şcolare judeţene, deci în legătură permanentă cu toate şcolile. Suntem în cea de-a treia zi a semestrului II. Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, deci cu atât mai puţin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă. Aceste evaluări vor fi făcute săptămânal, raportările din ziua de vineri vor fi luate ca referinţă pentru rata de infectare pentru a şti cum se derulează lucrurile în continuare. Evaluările sunt făcute cu cadenţă săptămânală, excepţie fiind, desigur, şi au fost astfel de situaţii, localităţile care intră în carantină, caz în care evaluarea nu mai e săptămânală şi şcoala intră, din păcate, în carantină odată cu întreaga localitate”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here