PNL a angajat un taximetrist la Îmbunătățiri Funciare. Protejatul lui Avram de la Apele Române, transferat fără concurs de la o primărie liberală

PNL a angajat un taximetrist la ANIF, instituție care gestionează sistemele de irigații din România @ Andrei Bratan a fost angajat doar pentru câteva zile la Primăria Plugari pe postul de consilier personal al primarului liberal Paul Mursa, după care a fost catapultat la Îmbunătățiri Funciare @ În trecut, Bratan a lucrat ca șofer la două firme de taximetrie, ospătar, agent de vânzări și nu în ultimul rând agent comercial la societatea soției @ În decembrie 2019 își face intrarea în lumea selectă a bugetarilor, devenind consilier parlamentar la Camera Deputaților @ Andrei Bratan circulă cu mașina șefului de la Apele Române, Petru Avram, cu care își petrece și concediile @ Și directorul ANIF a ajuns la șefia sucursalei tot pe filiera PNL: Marius Horea Șerban este ginerele consilierului județean Constantin Șerban @ Costel Alexe – președintele PNL Iași: „Să nu care cumva să scrieți că am vreo legătură cu această angajare!” @ La câteva minute după ce 7IAȘI i-a contactat pe șeful ANIF și Costel Alexe, Andrei Bratan și-a șters contul de Facebook

La ANIF Iași, instituția guvernamentală care gestionează sistemele de irigații și infrastructura agricolă, PNL a angajat un fost taximetrist apropiat al lui Petru Avram, șeful de la Apele Române.

Cazul lui Andrei Bratan urmează același traseu al angajărilor bugetare, făcute pe ușa din dos, fără concurs. A fost angajat pentru câteva zile la cabinetul unui primar PNL, după care a fost exportat pe o funcție publică în cadrul unei agenții guvernamentale.

Paul Mursa, primarul comunei Plugari și Costel Alexe
Paul Mursa, primarul comunei Plugari și Costel Alexe

Pe 23 octombrie anul trecut, primarul liberal al comunei Plugari, Paul Mursa, l-a angajat pe Andrei Bratan pe funcția de consilier personal, pentru un salariu brut de peste 4.200 lei. Contractul a fost suspendat în prima decadă a lunii noiembrie 2020 ca urmare a detașării la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Sucursala Iași.

„L-am angajat pe funcția de consilier personal. A realizat însă că rămâne cu foarte puțini bani în buzunar, deoarece trebuie să facă naveta în fiecare zi. Comuna Plugari este la 60 de kilometri de Iași. Nu știu cum s-a terminat contractul, ar trebui să verific în actele primăriei”, a declarat Paul Mursa, primarul comunei Plugari.

Directorul ANIF: „Vă răspund în scris”

7IAȘI l-a contactat pe Marius Horea Șerban, directorul sucursalei ieșene a ANIF, pentru a lămuri problema angajării tânărului liberal. În mai multe rânduri acesta a amânat discuția, invocând ședințe și probleme de serviciu. În cele din urmă, directorul ANIF Iași a revenit cu un telefon.

„Astăzi am fost prins într-o ședință, iar mâine sunt la București. Dacă veți trimite întrebările în scris, pe mail, vă voi răspunde în cursul zilei de vineri”, a spus Marius Horea Șerban.

La rândul său, acesta a ajuns director tot pe filiera PNL. Noul director al ANIF Iași este ginerele lui Constantin Șerban, consilier județean PNL.

De la taximetrist și ospătar la consilier parlamentar

CV-ul lui Andrei Bratan este pestriț, salturile în carieră fiind absolut remarcabile. Acesta a lucrat ca șofer la firme de taximetrie și distribuție, ca ospătar ori ca agent comercial la firma soției. Vreme de aproape un an de zile, de la sfârșitul lui 2019 și până la finele anului 2020, Andrei Bratan a fost angajat la Camera Deputaților pe un post de „consilier administrație publică”.

Președintele PNL Iași susține că nu are nicio legătură cu angajarea lui Andrei Bratan și că nu l-a avut pe acesta pe statul de plată de la cabinetul parlamentar ori de la Ministerul Mediului.

„Să nu care cumva să scrieți că am vreo legătură cu această angajare! Am verificat persoanele care au fost angajate atât la cabinetul parlamentar cât și la Ministerul Mediului, iar acest nume nu se regăsește”, a precizat Costel Alexe.

Este omul lui Avram de la Apele Române

Andrei Bratan vine la noul loc de muncă cu mașina lui Petru Avram
Andrei Bratan vine la noul loc de muncă cu mașina lui Petru Avram

Andrei Bratan este apropiat al lui Petru Avram, directorul care s-a aflat în centrul scandalului privind angajarea unei chelnerițe la Apele Române.

Bratan conduce zilnic mașina lui Petru Avram, un BMW pe care acesta din urmă l-a menționat în declarația de avere. Cei doi au fost nedespărțiți și în campaniile electorale când au bătut împreună drumurile comunelor din județul Iași.

În plus, familiile Avram și Bratan au petrecut împreună și concedii.

Petru Avram nu a răspuns la apelurile telefonice repetate ale ziariștilor de la 7IAȘI.

Tudor LEAHU

1 COMENTARIU

  1. Eu il stiu pe Andrei. A locuit in PDF. Era bun la fotbal, deci mai bine il angajau ca fotbalist la Poli ca si asa nu joaca nimic echipa aia.
    Salut Andrei, daca vezi mesajul, baga-ma si pe mine in combinatie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here