Popa Sturzu mitropolistul, cu ochii pe Dana Budeanu, sau ” Sturzul și pupăza „

Dacă sînteți oameni ocupați, deci nu știți cine sînt personagiile din titlu, iaca, lămuririle necesare : popa Sturzu e tovarășul activist ortodox Constantin Sturzu, purtător de vorbe al Mitropoliei Moldovei & Bucovinei, paroh de biserică bogată din buricul tîrgului Ieșilor, mare teolog și publicist ( cu rubrică duhovnicească săptămînală la ,, liderul presei ” bahluiene ) ; Dana Budeanu e o pupăză TV și de internet cu ambreiaj de coțofană, mare influensără pesedistă și țață ” dă subțire „, ca-cum s-ar zice. Adică un fel de Bahmuțeancă, da’ nu chiar așa de mahalagioaică. Sau cel puțin așa zic unii.

Ei, în cazul ăsta ( indicativ, dativ, acuzativ, sau cum o mai fi el ) , ce are pendula popii Sturzu cu prefectura pupezei Budeanu ? Asta și e mirarea, dacă nu chiar stuchefacția ( ca să cităm din directorul fondator al gazetei patriarhale ” Lumina „, răposatul Florin Zamfirescu ) : oricît ar părea de neverosimil / amuzant / caraghios / bizar etc, domnul popă Costică Sturzu o urmărește pe madam pupăza Dana Budeanu.

O urmărește dăcît pă Feisbuc, să ne-nțelegem, ca să fie clar și să nu credeți că se ține dupe ea pă stradă, pîn București ori pă la Monte Carlo, sau pă unde o mai fi umblînd diva / recidiva influensăcioasă. Deci, coană preuteasă Sturzu, citiți cu atenție, să nu cumva să-i dați lu’ domnu’ popă Costică-cu prescurile-n cap, că chipurile scrie presa că se ține după fimei șelebre.

Acu’ , că popa Sturzu nu se ține după Budeanca chiar pe stradă, e una. Da’ de ce o fi așa de chitit pe ea, fie și numai pe Feisbuc, asta chiar că e o întrebare interesantă. O fi mergînd domnu’ popă mitropolicios pe modelul șefului său suprem-trinitar, rabi Ieșua din Nazaret, mai cunoscut ca Isus Hristos, despre care unii teologi spun că avea o legătură specială cu Maria Magdalena, o doamnă cu trecut cețos și fizic interesant ? O fi dom’ Costică sedus de retorica plină de spume a Danei Budeanu și vrea s-o adapteze așea, mai pă ortodoxie, cu ocazia micului jihad pravoslavnic care se cam începe, pe motiv de conflict cu.guvernul liberal, ăl de-a pus barieră la pupatul de moaște în vreme de pandemie ?

Oricum ar fi, cre’că dom’ popă Sturzu n-ar trebui să țină doar pentru el binefacerile urmăririi Budencei, că nu-i frumos și nici creștinește să se bucure singur. Dom’ Costică, păi, chiar așa, o arzi egoist, pă barosăneală, ca jmekerii …? Nu era vorba că treaba e pe soborniceală, pentru toți ? Ă …?  Zi-le, bree, și la năcăjiți care-i faza cu Budeanca, să mai aibă și sărmanii o mîngîiere, dacă tot le-a’ pus antihriștii de liberali lacăt la moaștele Sfintei Paraschiva.

Daaa, asta cre’că era : dom’ popă Sturzu tre’ să fi descoperit formula noii ortodoxii romîneze : cu buzele pe racla Sfintei Paraschiva și cu ochii pe feisbuceala Danei Budeanu. Dacă mai bagă și oleacă de Irina Loghin, iese de-o treime numa’ bună de pus în icoane. Ba chiar și feministă, cum e trendu’.

Hai, cu doamnele-ajută, dom’ popă Sturzu ! Pardon, dom’ mironosiț al Prea-Curbioasei Dana, izvoditoarea de spume și bulbuci.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here