Cristiano Ronaldo s-a infectat cu noul coronavirus

Atacantul portughez al echipei Juventus Torino a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, în timp ce se află convocat la echipa naţională.

Jucătorul se simte bine, este asimptomatic şi a intrat în izolare, scrie news.ro.

El nu va evolua, miercuri, în meciul Portugalia – Suedia, din cadrul Diviziei A a Ligii Naţiunilor.

„Cristiano Ronaldo a părăsit lotul echipei naţionale după un test pozitiv pentru COVID-19, aşa că nu va înfrunta Suedia. Internaţionalul portughez se simte bine, fără simptome şi se află în izolare. În urma acestui caz pozitiv, jucătorii rămaşi au fost supuşi unor noi teste în această marţi dimineaţă, toţi cu un rezultat negativ şi sunt la dispoziţia lui Fernando Santos pentru antrenamentul din această după-amiază”, a precizat federaţia portugheză.

Cristiano Ronaldo, argentinianul Paulo Dybala, columbianul Juan Cuadrado, brazilianul Danilo şi uruguayanul Rodrigo Bentancur au părăsit, la 5 octombrie, hotelul echipei Juventus în care se aflau în izolare, pentru a se alătura naţionalelor ţărilor din care provin.

Cu excepţia portarului Buffon şi fundaşului Demiral, care s-au izolat acasă, ceilalţi jucători torinezi au fost izolaţi în hotelul echipei, după ce au fost înregistrate, la 3 octombrie, două cazuri de infectare cu noul coronavirus în cadrul clubului. Acestea nu sunt din rândul fotbaliştilor sau staff-ului tehnic şi medical, dar procedura sanitară adoptată de autorităţile italiene prevede izolarea întregului lot.

Jucătorii nu pot părăsi hotelul decât pentru antrenamente şi meciuri.

Ei ar fi trebuit să aştepte rezultatele testelor efectuate şi doar dacă acestea ar fi fost negative ar fi putut ieşi din izolare. Este situaţia altor jucători ai formaţiei Juventus, francezul Adrien Rabiot, italienii Giorgio Chiellini şi Leonardo Bonucci, galezul Aaron Ramsey şi polonezul Wojciech Szczesny, care s-au prezentat ulterior la echipele lor naţionale.

„Chiar clubul a semnalat că unii jucători au părăsit locul izolării şi, prin urmare, vom informa autoritatea competentă, adică parchetul, despre cele întâmplate”, declarat Roberto Testi, un oficial al autorităţii sanitare locale, citat miercuri de agenţia italiană Ansa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here