Poliția despre ședința PNL la care nu s-au respectat regulile stării de alertă: „Au fost dispuse verificări”. Comunicatul partidului, o înșiruire de minciuni

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Iași a reacționat la înregistrarea video făcută publică de 7IAȘI în cursul zilei de duminică din care se observă că ședința organizată de PNL în incinta Restaurantului Liria de pe malul lacului Aroneanu nu a respectat normele impuse de Guvern prin decretarea Stării de Alertă. Mai precis, în restaurant s-au adunat peste 100 de oameni, care în mare parte nu au purtat măști și care nu au ținut cont de distanțarea socială, aceștia fiind ațezați unul lângă altul pe scaune.

„Au fost dispuse verificări pentru stabilirea situației de fapt. În funcție de ce vom constata, vom lua măsurile legale”, a declarant pentru 7IAȘI Anca Vijiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

PNL Iași drege busuiocul  cu minciuni

Într-un comunicat emis la câteva ore după ce 7IAȘI a făcut publice imaginile surprinse la restaurantul din Aroneanu, PNL susține că întâlnirea a fost organizată cu respectarea normelor legale. Comunicatul este însoțit de o fotografie cu mese goale așezate pe pontonul restaurantului.

Deși în comunicat se precizează că au participat 100 de persoane într-un cort cu capacitatea de 600 de locuri, legislația prevede un număr de maxim 20 participanți la întânirile organizate în interior.

Totodată, PNL Iași susține că s-a respectat distanțarea socială și că toți participanții purtau măști, deși din imagini se observă contrariul.

În comunicat se precizează că tuturor celor prezenți li s-a măsurat temperatura, dar reporterul 7IAȘI a intrat în sală fără ca acest lucru să se întâmple.

De precizat că mulți dintre liberalii care au participat la ședință au postat pe rețelele de socializare imagini de grup din interiorul restaurantului, fără ca aceștia să poarte măști.

Redăm mai jos comunicatul PNL Iași.

„Comitetul Director Județean al Partidului Național Liberal – Organizația Județeană Iași, din data de 28.06.2020, a fost organizat într-un loc public, cu respectarea tuturor normelor precizate în actele normative în vigoare care reglementează măsurile și restricțiile specifice stării de alertă;

Evenimentul a fost organizat cu respectarea măsurilor de distanțare socială într-o locație de tip terasă acoperită (cort de evenimente);

Între participanți au fost prevăzute distanțe de cel puțin 1,5 m între scaune, celor prezenți li s-a citit temperatura la sosire, s-au folosit substanțe dezinfectante, s-au purtat măști etc.

Deși locația respectivă are o capacitate de aproximativ 600 de locuri, evenimentul a inclus sub 100 de participanți, tocmai pentru a respecta distanța și normele în vigoare.”, se arată în comunicatul emis duminică și asumat de Departamentul de Comunicare al PNL Iași.

Peste 100 de oameni în restaurant, fără măști și fără păstrarea distanței minime

Duminică, 7IAȘI a publicat imagini de la ședința PNL Iași organizată într-un restaurant cu peste 100 de participanți care nu au purtat măști și care nu au respectat distanța minimă impusă de legislație.

La ședință, liberalii au validat candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iași, dar și a altor candidați din comunele județului.

În imagini vedem doi membrii ai Executivului care au participat la ședința organizată cu încălcarea legii: ministrul Mediului Costel Alexe și secretarul de stat de la Cultură, Liviu Brătescu.

Restaurantul care a găzduit întrunirea și care nu a respectat legislația aparține lui Dragoș Samoilă, om de afaceri apropiat de șefii PNL Iași, dar și  abonat la contracte de sute de mii de euro la Primăria Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here