Poliția a amendat PNL Iași cu 5.000 de lei pentru ședința la care s-au încălcat regulile Stării de Alertă

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Iași a amendat PNL Iași cu 5.000 de lei pentru ședința organizată duminica trecută la Restaurantul Liria din Aroneanu, la care au participat peste 100 de persoane și la care nu s-au respectat normele impuse de Guvern prin decretarea Stării de Alertă. Cei mai mulți dintre participanți nu purtau măști de protecție și au fost așezați unul lângă altul fără respectarea normelor de distanțare socială. În plus, nu a fost respectat numărul maxim de persoane permis la adunările publice, respectiv 20 de oameni în incintă și 50 de oameni în spații deschise.

„A fost amendat cu 5.000 de lei organizatorul evenimentului, persoana juridică Partidul Național Liberal, reprezentat de o persoană fizică”, a spus miercuri Anca Vijiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

De altfel, polițiștii au anunțat încă de luni că, urmare a imaginilor făcute publice de 7IAȘI, fac verificări pentru a stabili circumstanțele în care a fost organizată ședința PNL Iași.

Imaginile publicate de 7IAȘI au stârnit valuri de revoltă

Duminică, 7IAȘI a publicat imagini de la ședința PNL organizată într-un restaurant cu peste 100 de participanți care nu au purtat măști și care nu au respectat distanța minimă impusă de legislație.

Înregistrarea a fost preluată de mass-media națională și a provocat un val de criticii din partea societății civile, dar și din partea politicienilor.

Mai grav este faptul că ședința a fost condusă de doi membrii ai Executivului: ministrul Mediului Costel Alexe și secretarul de stat de la Ministerul Culturii, Liviu Brătescu.

Restaurantul care a găzduit întrunirea și care nu a respectat legislația aparține lui Dragoș Samoilă, om de afaceri apropiat de șefii PNL Iași, dar și  abonat la contracte de sute de mii de euro la Primăria Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here