Panaitescu a construit doua etaje ilegal la Ramada. Se lasa cu dosar penal!

  1. Tupeu maxim: Andrei Panaitescu construieste ilegal la cativa metri de Palatul Culturii @ Patronul Hotelului Ramada a ridicat doua etaje in plus fata de cele autorizate de catre primarie @ Inspectorii Serviciului Control Urbanism din cadrul Politiei Locale au dispus sistarea lucrarilor si s-a luat deja in discutie inaintarea unei sesizari penale

Cunoscutul lant hotelier Ramada este in mijlocul unui scandal de proportii. Omul de afaceri Andrei Panaitescu, proprietarul Hotelului Ramada din Iasi, construieste illegal, in centrul Iasului, un corp de cladire in care ar urma sa se extinda hotelul. Noua cladire este lipita de actualul hotel si a fost edificata pe amplasamentul terasei de vara, care a fost daramata anul trecut.

Panaitescu a solicitat Primariei Iasi o autorizatie pentru extinderea hotelului, insa nu a respectat prevederile documentului. Autorizatia de construire nr. 1011/25.10.2016 a fost eliberata de Primaria Iasi pentru beneficiarul Hotel Orizont SRL in scopul ”extindere si suprainaltare terasa existent Hotel Ramada”. Conform reglementarilor cuprinse in autorizatie, societatea Hotel Orizont SRL avea dreptul de a construi un imobil cu caracter provizoriu, pe durata contractului de inchiriere, care sa aiba o amprenta la sol de aproximativ 300 metri patrati, regim de inaltime Demisol partial + Parter + 3 Etaje si o inaltime maxima a cladirii de 13,75 metri. Numai ca noua aripa a Hotelului Ramada a ajuns deja la etajul cinci, avand cu doua nivele peste regimul de inaltime aprobat de Primaria Iasi.

Panaitescu, incoltit! Sistare de lucrari

Serviciul de Control Urbanism din cadrul Politiei Locale a demarat o actiune la Hotelul Ramada pentru a verifica daca se respecta indicatorii tehnici mentionati in autorizatia de construire eliberata de Primaria Iasi in 2016.

”Un politist local a fost la fata locului pentru a constata situatia din teren. Urmeaza ca din Primaria Iasi sa ne fie comunicate toate documentele emise cu privire la aceasta constructie, dupa care vom decide ce masuri se impun si vom formula un punct de vedere”, ne-a declarant Liviu Zamfirescu, seful Politiei Locale.

Lucrarile la imobil au fost deja sistate deorece din primele verificari s-a constatat incalcarea prevederilor autorizatiei. Conform unor informatii neoficiale, reprezentantii beneficiarului SC Hotel Orizont SRL au prezentat inspectorilor Politiei Locale doar autorizatia emisa in 2016 care prevedea un imobil P+3 etaje.

Ce spune legea?

Potrivit articolului 26 alineatul 1 litera b din Legea 50/1991, ”constituie contraventie executarea sau desfiintarea, cu nerespectarea prevederilor autorizatiei si a proiectului tehnic” a lucrarilor de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, reabilitare, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel.

Astfel ca fapta comisa de catre Hotel Orizont SRL se sanctioneaza cu amneda cuprinsa intre 50.000 lei si 100.000 lei. Mai mult, potrivit art 28 din Legea 50/1991 ”o data cu aplicarea amenzii pentru contraventiile prevazute la art. 26 alin. (1) lit. a) si b) se dispune oprirea executarii lucrarilor”. Totdata, din cauza faptului ca lucrarile de construire se desfasoara intr-o zona protejata, in cauza se va intocmi un dosar penal urmand ca cercetarile sa fie efectuate de Serviciul de Investigatii criminale din cadrul IPJ Iasi.

Panaitescu, de zece ani sub sigla Ramada

Hotelul Ramada Iasi este operat in sistem franciza de catre societatea ieseana SC Hotel Orizont SRL, al carei asociat unic si administrator este Daniela Condur, sotia lui Andrei Panaitescu. Conform informatiilor oficiale, Panaitescu a investit 6.5 milioane de euro pentru a transforma Hotelul Orizont in Ramada, modernizarea imobilului si schimbarea numelui producandu-se in anul 2008. Ramada este unul dintre cele mai cunoscute branduri hotelire din lume, avand o retea de peste 800 de locatii in peste 63 de tari. Ramada face parte din grupul american Wyndham Hotel Group, cea mai mare companie hoteliera din lume care opereaza peste 8000 hoteluri. In Romania, partenerul strategic al Wyndham este compania de consultanta hoteliera Trend Hospitality.

Rares Neamtu

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here