O afacere de partid: „terenuri de sport pentru copii și tineret”. Banii de la CJ au ajuns în pușculița PNL

Consiliul Județean Iași a împărțit bani comunelor conduse de primari PNL pentru amenajarea sau reabilitarea terenurilor de sport din mediul rural. Fondurile au ajuns însă la o firmă controlată de șefii PNL Iași prin interpuși. În acte, Bauer One SRL este deținută de către Gheorghe Iosifescu, fost director tehnic la Edil Industry SRL, societatea lui Cătălin Gîrjan, soțul subprefectei PNL, Adina Gîrjan. În martie 2024, două primării liberale, Aroneanu și Tansa, au direcționat banii primiți de la Consiliul Județean pentru amenajarea terenurilor de sport către aceeași firmă, Bauer One SRL. Anul trecut alte două primării conduse tot de liberali, Podu Iloaiei și Popricani, au încredințat contractele pentru terenuri de sport aceleiași firme. Este o afacere de partid: banii vin de la Consiliul Județean, condus de Costel Alexe, ajung la primăriile controlate tot de către PNL, iar de aici direct în conturile firmei de partid.

O firmă administrată de un fost angajat al unui apropiat PNL Iași a dat în ultimii doi ani lovitura în județ. Bauer One SRL, administrată de Gheorghe Lucian Iosifescu se ocupă de construirea unor terenuri de sport în județ, proiecte derulate în baza unor finanțări ale Consiliului Județean Iași acordate primăriilor. Iosifescu este unul din oamenii de încrederea ai lui Cătălin Gîrjan, soțul Adinei Gîrjan, care ocupă funcția de subprefect cu susținerea PNL. Iosifescu, fost depanator de centrale, a fost și director tehnic o perioadă la firma lui Gîrjan.

Banii de la CJ, contractele atribuite de primării. Toate pe filiera PNL

În cursul anului 2023, firma Bauer One SRL a avut o cifră de afaceri de 1.600.000 lei, cu 200.000 de lei mai mare față de anul precedent. Societatea administrată în acte de Gheorghe Lucian Iosifescu a prins trei contracte publice în 2023 de la două primării liberale, Popricani și Podu Iloaiei. De la Primăria Popricani, condusă de Ioan Tănasă, firma Bauer One SRL a beneficiat de aproape un milion lei pentru două contracte privind amenajarea unui teren de sport și a unui teren de joacă, iar de la Primăria Podu Iloaiei, unde primar este liberalul Ioan Alexa, societatea a mai prins aproape 450.000 lei pentru amenajarea unui alt teren de sport.

Căpușa liberală, două contracte generoase în câteva săptămâni de la primarii PNL

Consiliul Județean Iași, condus de liberalul Costel Alexe,  a derulat un program pentru finanțarea construirii unor terenuri de sport în localitățile ieșene, intitulat Program Județean de Dezvoltare Socio-Economică. Iar banii au ajuns în mare parte la primării PNL. Pe anul în curs, două primării liberale, Aroneanu și Tansa, au demarat investițiile finanțate de la CJ, ambele lucrări fiind antamate de Bauer One SRL.

În data de 8 martie 2024, Baue One SRL a bătut palma cu Primăria comunei Tansa, primărie condusă de liberalul Daniel Voinescu, pentru construirea unui teren de sport. Contractul a avut o valoare de 403.000 lei (81.000 euro). Din acești bani, CJ a alocat 350.000 lei. În 16 aprilie 2024, comuna Aroneanu, condusă de liberalul Benoni Moruzi, a atribuit către Bauer One SRL un contract de 582.000 lei (120.000 euro) pentru construirea unui teren de sport la Școala ”Aron Vodă” din satul Dorobanț. Din acești bani, 350.000 lei au fost alocați de CJ Iași. Iar Bauer One SRL  aintrat imediat pe fir și a luat contractul de lucrări.

Patronul Bauer One, depanator de centrale și contracte de milioane cu statul

Bauer One SRL  avut pe lângă cifra de afaceri făcută din contracte cu statul, un profit de peste 100.000 lei, datorii de peste 700.000 lei, la un număr de 8 angajați. Firma Bauer One își are sediul social în apartamentul în care locuiește asociatul și administratorul acesteia, Gheorghe Lucian Iosifescu, pe Splai Bahlui. Nu are niciun punct de lucru declarat oficial. Gheorghe Lucian Iosifescu, 53 ani, era angajat al firmei Calorserv Expert SRL în functia de tehnician energetician cand a înființat Bauer One, adică repara centrale termice. A fost o vreme și director tehnci la Edil Industry, firma lui Cătălin Gîrjan.

Vlad ROTARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here