Mihai Chirica, un primar de nota 2 (din 10)

Deputatul USR Cosette Chichirau a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook in care il acuza de incompetenta pe primarul Mihai Chirica:

“Ca în fiecare an, Mihai Chirica rămâne iar corijent la execuție bugetară. Concret, la jumătatea anului, veniturile și cheltuielile secțiunii de dezvoltare ale bugetului local sunt mult sub ceea ce era planificat conform Bugetului adoptat. Primăria condusă de Mihai Chirica a încasat doar 23% din ceea ce avea de încasat pana la 30 iunie, cu un scor dezastruos la absorbția fondurilor europene, de doar 17% din ceea ce era preconizat. Din 180 de milioane de lei bani de la Uniune cât ar fi trebuit atrași până acum, Mihai Chirica nu a reușit să ia decât 30 de milioane. Eșecul încasărilor s-a tradus evident într-un eșec lamentabil al cheltuielilor aferente secțiunii de dezvoltare. Astfel, pentru Sănătate s-au cheltuit doar 2% din ce era planificat, adică 0,5 milioane de lei din 20 de milioane; pentru Protecția Mediului, doar 8%; pentru Învățământ doar 16%.

Și nu, pandemia nu explică aceste rezultate dezastruoase. Criza declanșată de noul coronavirus a afectat probabil planul de venituri și cheltuieli cu doar câteva procente. Restul până la 80%-95% venituri și cheltuieli nerealizate sunt exclusiv vina lui Mihai Chirica. Mai ales că și în anii trecuți s-a întâmplat cam la fel: cifre frumoase la început de an, urmate de tăieri succesive pe parcursul anului.

Iașul merită mai mult! Iașul merită un primar capabil să planifice și să respecte planul și de venituri și de investiții. Un primar care poate să gestioneze proiecte complexe. Voi fi acest primar!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here