Deviza liberalilor ieșeni: Totul pentru noi înșine. Restul pentru țară!

Acum o lună, guvernul Orban făcea ce nu a mai îndrăznit niciun guvern să facă după 1989: să mituiască pe față presa românească. Sub pretextul unei campanii de informare cu privire la pandemia de coronavirus, guvernul a aloca presei 40 de milioane de euro. Mesajul era clar: vă plătim ca să tăceți. Că a fost vorba de o mituire ciobănească, nici nu încape discuție: presa a primit bani pentru a face ceea ce făcea oricum, de la începutul anului, fără „stimulente”: să informeze publicul cu privire la măsurile ce pot fi luate pentru a ne proteja de virus. Există însă și organe de presă oneste, care au refuzat trocul. Ele au tras și continuă să tragă semnale de alarmă față de jaful deșănțat pe care liberalii îl fac zilnic din banii țării, ai fiecăruia dintre voi, cetățenii cinstiți ai României. Cum să mai existe bani pentru dublarea alocațiilor copiilor, pentru creșterea pensiilor sau pentru susținerea dezvoltării comunelor, câtă vreme pentru astâmpărarea foamei de bani a camarilei liberale nu ar fi îndeajuns nici măcar bugetul întregii UE?

Această presă, care a refuzat să sărute papucul mai-marilor zilei, semnalează un caz strigător la cer. Costel Alexe, vremelnicul ministru al mediului și șef peste drujbele care seceră aurul verde al țării, un om în casa căruia intră oficial venituri totale anuale de abia 40.000 de euro își permite să cumpere, cu banul jos, un domeniu de 3,8 ha, cu clădiri de 1.500 mp, la doar 20 km de Iași, în Sculeni. Domeniul, un ranch pentru care l-ar invidia și J.R. Ewing, a fost cumpărat în 2015 de la SC Construcții Hidrotehnice SA, la un preț derizoriu de doar 42.000 de euro. Societatea era condusă de un coleg de partid, ceea ce explică multe.

Trei ani mai târziu, Alexe cerea avizul Consiliului Județean pentru amenajarea unei ferme de vaci, dar se plângea totodată că nu are bani pentru a o și face. Între timp, norocul a căzut pe capul lui Alexe. Grajdul s-a transformat într-o clădire de birouri și de cazare de toată frumusețea. Construcția principală, tip sediu de IAS, ridicată abia la roșu și părăginită, s-a transformat radical, conacul mirosind a proaspăt și a nou. A apărut un cort de evenimente, au apărut cai, struți, păuni, ponei, se lucrează alert la amenajarea unei piscine aproape cât un bazin olimpic, locuri de joacă, tot ce trebuie pt un local de lux destinat nunților, botezurilor și cumătriilor liberale. Ce s-a schimbat între timp? Nimic, în afara faptului că Alexe a devenit ministru.

Presa estimează investiția făcută până acum în „ferma” ministerială la peste 700.000 de euro, iar investiția finală la cel puțin dublu, 1,5 milioane de euro. Totul, din 40.000 de euro venituri anuale, pentru că ministrul nu a declarat niciun credit și nici n-a umblat pe la prieteni, cu căciula în mână, după bani.

Unde apare țara în preocupările liberalilor? În sumele derizorii aruncate parcă în scârbă primăriilor ieșene la ultima rectificare bugetară. În iunie, pe când la „ferma” ministrului-drujbă se transformau grajduri în hotel, se săpau iazuri și se amenajau cotețe pentru struții ministeriali, guvernul liberal aproba o rectificare bugetară de 5 milioane de lei pentru tot județul Iași. Sumă mult mai mică decât cea estimată pentru investiția clanului Alexe de la Sculeni. Un județ întreg nu valorează pentru liberali nici cât conacul unui ciocoi de soi nou. Mai mult, din cele 5 milioane de lei acordate cu „generozitate” Iașului, 4,34 milioane lei au fost luați înapoi, cota localităților din impozitul pe venit fiind drastic diminuată. Pentru un milion de ieșeni au rămas în final doar 660.000 de lei. Adică 66 de bani pentru fiecare ieșean. Un județ întreg valorează, în ochii liberalilor, cât un coteț de struți și păuni. Aceasta este administrația liberală. Aceasta este dimensiunea jafului aflat în plină derulare și pe care liberalii îl doresc continuat încă patru ani!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here