Mihai Chiper, șoarecul curajos

 

Mișu Piper ( ca să vorbim literar ) e un băietan în jur de 40 de ani, cercetător în istorisiri la institutul academic zis ,, Xenopol ,, , precum și editorialist la ,, liderul presei ieșene,, , cum s-ar zice. Ca brav editorialist, Mișu Ch. tocmai ne-a comunicat un lucru înfiorător : decît odiosul Dragnea, mai rău în ale gazării oamenilor nevinovați e doar dictatorul sirian Assad.

,, Există un singur „specialist” mai experimentat decât Liviu Dragnea în materie de gazare a opozanţilor politici: dictatorul sirian Bashar al-Assad ,, , zice , ferm, dl Mișu. Și noi, care dormeam, soro … A fostără revuluție, car’vas’zică …

La rigoare, pot pentru ca să-i dau dreptate ’mnealui, editorialistului Piper, în cestia asta, chiar dacă nu-s specialist în gazări, p’ecum se pare că e dom’ Mișu. Decît o vorbă aș avea de zis : bine, puișor, ai dreptate, da’ unde mi-erai și ce scriai acu’ ceva ani, cînd eram vecini de cartier și eu te întrebam de ce taci chitic, cînd gazeta lu’ matale publica reportaje omagiale, închinate marelui senator PSD Ion Solcanu ? Aaa … ?

Ori poate pe vremea marilor democrați Iliescu, Năstase și Solcanu era o democrație în Romînia de nu se vedea omul din ea, cu tot cu cal ?

Da’ poate că atuncea, Mișulică, tu nu tăceai chitic, tăceai chiper …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here